L'Hospital de Dénia celebra el Dia Mundial contra la SIDA amb la jornada: "Donant veu a les persones que viuen amb VIH"

El Hospital de Dénia celebra el Día Mundial contra el SIDA con la jornada:
  27/11/2023

 L'objectiu és derrocar obstacles i reduir l'estigma entorn de les persones que viuen amb VIH

 

 L'Hospital de Dénia acollirà dijous que ve, 30 de novembre, una jornada commemorativa del Dia Mundial de la lluita contra la SIDA, amb l'objectiu de derrocar obstacles al diagnòstic i reduir l'estigma entorn de les persones que viuen amb la patologia.

Sota el títol "Derrocant obstacles, reduint l'estigma: donant veu a les persones que viuen amb VIH", la trobada va dirigit a facultatius especialistes en Medicina Interna, Medicina Familiar i Comunitària i altres especialistes; a més de Metges Interns Residents –MIR- i professionals d'Infermeria.

La jornada girarà entorn de dos grans temes: el primer, "Aprenent de les persones que viuen amb el VIH", abordarà la importància d'obrir un diàleg continu sobre el VIH, després de 43 anys de lluita contra la malaltia. Ací la Dra. Patrícia Martín Rico, de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna, presentarà la conferència "Després de 43 anys necessitem continuar parlant de VIH més que mai i derrocar murs". La dissertació inclourà la projecció del vídeo "El pis de Daniel", un audiovisual en el qual es constata que, malgrat els avanços en el tractament del VIH, l'estigma social associat a la infecció, continua vigent.

Sobre este mateix aspecte, el Dr. Adrián Costa, Metge Intern Resident del Servei de Medicina Interna, oferirà una ponència sota el títol: "L'estigma el tenim a casa". La moderació serà a càrrec de la Dra. Immaculada Poquet Catalá, també de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna.

En este bloc, la veu de les persones que viuen amb VIH s'escoltarà a través de la xarrada "Què hem d'aprendre nosaltres de les persones que viuen amb VIH? Ens ho expliquen ells mateixos", presentada per Marcela Macheras, de l'Associació ACAVIH. Es tracta d'un tema fonamental en la lluita contra el VIH, que busca sensibilitzar i promoure la comprensió i el suport cap a les persones que conviuen amb esta condició.

El segon bloc, titulat "Nous horitzons en malalties infeccioses i VIH", abordarà les necessitats dels professionals de la salut en l'atenció a persones que viuen amb VIH. El Dr. Óscar Morell Santandreu, Director d'Atenció Primària del Departament de Salut de Dénia, parlarà de les necessitats dels facultatius d'Atenció Primària per a atendre les persones que viuen amb VIH.

Durant la jornada el Dr. Javier Cervera Puchades, facultatiu del Servei d'Urgències, tractarà la col·laboració entre el Servei d'Urgències i la Unitat de Malalties Infeccioses, amb l'objectiu de millorar la detecció precoç i reduir oportunitats perdudes en l'atenció a les persones amb VIH.

La trobada acabarà amb una mirada cap al futur, un apartat en el qual s'abordaran les noves eines per a fer front al VIH, des de la PrEP (profilaxi preexposició) fins als tractaments d'acció prolongada. Els doctors Karenina Antelo Cuéllar i Carlos d'Andrés David, tots dos de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna, exposaran les "Noves eines per a fer front al VIH: de la PrEP al long acting".

 

 

<<< Tornar a la portada