2023: millora de les voreres, el mobiliari urbà i creació d'itineraris amables en l'àrea comercial a Dénia

2023: mejora de las aceras, el mobiliario urbano y creación de itinerarios amables en el área comercial en Dénia
  29/12/2022

 

Les ajudes Next Generation es destinaran també a soterrar contenidors, instal·lar taquilles refrigerades i projectes de digitalització 

La Regidoria de Comerç ha rebut una subvenció d'1.458.022 euros dels fons europeus Next Generation que permetran finançar diversos projectes d'aquest departament durant l'any 2023. Tots ells van encaminats a la transformació digital i sostenible del sector comercial, segons ha indicat l'alcalde, Vicent Grimalt, qui ha instat els comerciants a constituir-se en associacions potents per a poder treballar de manera conjunta i puguen beneficiar-se millor de les actuacions, en les quals s'impliquen també altres regidories. Entre els projectes a desenvolupar en l'àrea comercial figura la millora de les voreres i el mobiliari urbà, així com la creació d'itineraris amables o el soterrament de nous contenidors.

La finalitat d'aquestes ajudes, segons han explicat l'alcalde i la regidor de Comerç, Sandra Gertrúdix, és crear un teixit comercial sostenible i més competent davant reptes actuals com la ciberseguretat, impulsar el comerç local i adaptar el màrqueting digital. Vicent Grimalt ha precisat que els plans presentats des de la regidoria han obert el camí a aconseguir més de 9 milions d'euros, que són el resultat d'una planificació clara i de futur amb projectes concrets i criteris de sostenibilitat.

En el cas d'aquestes ajudes, Gertrúdix ha assenyalat que les accions s'inclouen en el Pla Estratègic de Comerç i han sigut millorades o ampliades.

Com a propostes encaminades a impulsar la transició verda, s'inclouen el projecte Bancalet amb la intenció de donar suport al comerç local amb un pressupost de 8.593 euros; la millora del servei de repartiment sostenible amb 29.040 euros; un programa per a l'erradicació de l'ús de bosses de plàstic amb 3.630 euros i el soterrament de contenidors de fem als carrers Sagunt i en el mercat amb 129.848 euros.

<<< Tornar a la portada