Alberto Montes, de Cáceres, guanya el Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja

  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  • Alberto Montes, de Cáceres, gana el Concurso Internacional de Cocina Creativa de la Gamba Roja
  05/04/2022

El primer premi del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia se'n va a Càceres. El guanyador és Alberto Montes, xef de cuina del restaurant Atrio. Ha elaborat una gamba roja de Dénia, amb flors i halòfiles.

En segon lloc ha quedat Citrus del Tancat, de Tarragona, i el tercer premi ha sigut per a Ca Simoneta, de Balears.

El reconeixement especial ha sigut per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, pel seu defensa del sector hostaler. El premi ha sigut entregat per la presidenta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), Cristina Sellés.

El concurs, que celebra enguany la seua desena edició, s'ha celebrat este dimarts en el Mercat de Dénia. 

Els participants han començat a elaborar les seues propostes a l'interior del mercat de Dénia a les 9.30 del matí i han disposat de dues hores per a preparar les seues creacions. A les 11,30 hores, el jurat ha començat a degustar els plats servits per alumnat del Cicle de Formació de Cuina i Servei del CdT Dénia. 
El jurat ha estat presidit per Julia Pérez Lozano, periodista especialitzada en gastronomia i membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, a la qual han acompanyat els xefs, Quique Dacosta, de Quique Dacosta Restaurant (Dénia, Alacant); *Susi Díaz, del restaurant La Finca (Elx, Alacant); María José Martínez del restaurant Llenç (València); Nacho Solana del restaurant Solana (Ampuero, Cantàbria), Aurelio Morales del restaurant Esquer (Madrid) i els periodistes, consultors i crítics gastronòmics, José Carlos Capel, Igor Cubillo, Borja Beneyto, Carlo Passera i Daniel Arbós. 

Els guanyadors han rebut el seu trofeu, una escultura de l'artista Toni Marí creada expressament per al concurs i un premi en metàl·lic de 2.500 euros per al primer; 1.500 euros per al segon i 1.000 euros per al tercer. 

<<< Tornar a la portada