Alberto Montes, de Cáceres, guanya el Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja
El primer premi del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia se'n va a Càceres. El guanyador és Alberto Montes, xef de cuina del restaurant Atrio. Ha elaborat una gamba roja de Dénia, amb flors i halòfiles.
En segon lloc ha quedat Citrus del Tancat, de Tarragona, i el tercer premi ha sigut per a Ca Simoneta, de Balears.
El reconeixement especial ha sigut per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, pel seu defensa del sector hostaler. El premi ha sigut entregat per la presidenta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), Cristina Sellés.
El concurs, que celebra enguany la seua desena edició, s'ha celebrat este dimarts en el Mercat de Dénia.
Els participants han començat a elaborar les seues propostes a l'interior del mercat de Dénia a les 9.30 del matí i han disposat de dues hores per a preparar les seues creacions. A les 11,30 hores, el jurat ha començat a degustar els plats servits per alumnat del Cicle de Formació de Cuina i Servei del CdT Dénia.
El jurat ha estat presidit per Julia Pérez Lozano, periodista especialitzada en gastronomia i membre de la Reial Acadèmia de Gastronomia, a la qual han acompanyat els xefs, Quique Dacosta, de Quique Dacosta Restaurant (Dénia, Alacant); *Susi Díaz, del restaurant La Finca (Elx, Alacant); María José Martínez del restaurant Llenç (València); Nacho Solana del restaurant Solana (Ampuero, Cantàbria), Aurelio Morales del restaurant Esquer (Madrid) i els periodistes, consultors i crítics gastronòmics, José Carlos Capel, Igor Cubillo, Borja Beneyto, Carlo Passera i Daniel Arbós.
Els guanyadors han rebut el seu trofeu, una escultura de l'artista Toni Marí creada expressament per al concurs i un premi en metàl·lic de 2.500 euros per al primer; 1.500 euros per al segon i 1.000 euros per al tercer.