Dénia farà de la seua relació amb Cervantes un reclam turístic i cultural
El diàleg, el respecte i la voluntat de continuar avançant per a aconseguir somnis i objectius són tres dels ensenyaments de l'autor del Quixot que haurà de prendre com a eix del seu desenvolupament per a formar part de la Xarxa de Ciutats Cervantinas
L'estada de Miguel de Cervantes a Dénia, encara que breu, sembla prou provada perquè la ciutat sol·licite la seua inclusió en l'anomenada Xarxa de Ciutats Cervantinas. Amb aquest pas, es pretén fer de la relació que va tindre la ciutat amb l'autor del Quixot un reclam turístic i cultural. La proposta, presentada per la Delegació de Cultura, s'aprovarà hui dijous en el plenari.
La Xarxa de Ciutats Cervantinas és una associació cultural que promou la figura i valors de l'escriptor del Quixot i les activitats i el turisme cultural en relació a la seua figura. Està integrada per 22 ciutats d'Espanya
(El Toboso, Alcalá de Henares, Baeza, Esquivias, Sevilla, Alcázar de San Juan, Barcelona, Güímar, Toledo, Antequera, Ciudad Real, La Pobla de Cassalla, Valladolid, Argamasilla de Alba, Còrdova, Zahara de les Tonyines, Daganzo i Madrid), Portugal (Lisboa), Algèria (Alger), l'Argentina (Blava) i l'Uruguai (Montevideo), a les quals es podria sumar en breu Dénia. Totes elles estan relacionades amb la vida de Cervantes, amb la seua obra o bé han contribuït significativament a difondre aquesta última. En totes elles s'han desenvolupat activitats educatives, acadèmiques, culturals o turístiques al voltant del tema.
El que motiva a la ciutat de Dénia a sol·licitar l'adhesió és el fet, "tradicionalment acceptat pels historiadors, que Miguel de Cervantes va desembarcar en el port de Dénia, després de la seua captivitat a Alger l'any 1580, des d'on va seguir el seu camí a València", segons recull en el seu informe l'arxivera municipal Rosa Seser.