Dénia tornarà a ser l'epicentre del pensament entre el 26 i el 28 d'octubre

  • Dénia volverá a ser el epicentro del pensamiento entre el 26 y el 28 de octubre
  • Dénia volverá a ser el epicentro del pensamiento entre el 26 y el 28 de octubre
  • Dénia volverá a ser el epicentro del pensamiento entre el 26 y el 28 de octubre
  • Dénia volverá a ser el epicentro del pensamiento entre el 26 y el 28 de octubre
  15/09/2023

Zülfu Livaneli, Chiara Bottici Antón Costas, Jordi Amat, Martí Domínguez, entre els participants en les dotze sessions del Dénia Festival dels Humanitats

 

Hem de saber d'on venim per a saber a on anem. Aqueixa és la premissa de la qual parteix la segona edició del Dénia Festival dels Humanitats, que entre el 26 i el 28 d'octubre reunirà experts internacionals de primer nivell per a reflexionar sobre els reptes actuals als quals s'enfronta l'ésser humà. Obert a la participació del públic en general, el festival s'estructurarà en dotze sessions de debat en les quals es plantejaran temes nous respecte a la primera edició sense perdre de vista els grans interrogants als quals s'enfronta la humanitat. El programa ha sigut presentat aquesta setmana com una invitació al diàleg i al pensament crític. 

 

La sessió inaugural del festival correrà per compte de l'escriptor turc Zülfü Livaneli, qui fa uns mesos publicava a Espanya la seua novel·la Serenata per a Nadia. Livaneli és un personatge molt popular a Turquia i l'escriptor que més llibres embene al seu país. Refugiat i exiliat a Suècia i a París durant diversos anys, ha sigut una figura crítica amb militars i islamistes i un manifest opositor al govern de Recep Tayyip Erdogan, del qual va ser contrincant a l'alcaldia d'Istanbul. Traduït a quaranta idiomes i condecorat amb la Legió d'Honor pel govern francés, la seua gran passió continua sent l'escriptura, malgrat haver cultivat també el cinema, la composició i la música. Un personatge “amb capacitat de seducció i d'estímul”, com ha dit el director acadèmic del festival, Josep Ramoneda. 

Les ponències se celebraran en el Multiespai L’Androna de Baleària Port i el Centre Social i paral·lelament s'organitzaran també una sèrie d'activitats, que donaran principi dilluns que ve amb una jornada de reflexió sobre l'empresa dins del marc de l'Espai Lluís Vives. 

Des de la vesprada del dijous 26 i fins al migdia del dissabte 28, influents pensadors i experts internacionals en camps com l'economia, neurociència, medicina, antropologia, filosofia, història, geografia, ètica, cultura, salut, ecologia, literatura i moltes altres disciplines científiques i artístiques es donaran cita a Dénia per a reflexionar sobre els reptes als quals s'enfronta l'ésser humà en l'actualitat. Ho faran sota el leiv motiv “Mirar arrere per a saber on anem”, que canalitzarà temàticament els diferents debats del festival. 

El debat pretén portar a la reflexió i intentar donar resposta a inquietuds que estan instal·lades en la societat, com el passat i futur de les ideologies, la salut i la tecnologia en un món global, els canvis en l'hegemonia mundial, l'autoritarisme postdemocràtic, el futur ecològic, el paper de l'empresa en el món hui dia o la connexió entre les humanitats, la ciència i la intel·ligència artificial. 

Entre els ponents, cares conegudes i figures rellevants a nivell internacional en àmbits diferents, amb noms de la talla dels filòsofs Chiara Bottici i Víctor Gómez Pin; científics com el físic Ricard Solé, el biòleg evolutiu Tomàs Marquès i Bonet o el genetista Arcadi Navarro; les historiadores Sophie Baby i Joanna Bourke; economistes com Antón Costas i Jordi Alberich; escriptors com Edurne Portela, Xose M. Núñez Seixas, Marta Sanz, Martí Domínguez i Jordi Amat; o la politòloga Cristina Monge, entre molts altres. 

Les inscripcions per a les sessions de debat ja s'han obert. Es poden realitzar a través de la pàgina web www.deniafestivaldeleshumanitats.org, a un preu de 3 euros per sessió i 20 euros per als abonaments complets, que inclouen l'accés a totes les sessions de debats

<<< Tornar a la portada