L'escull barrera de Posidònia de Les Marines hauria de ser declarat monument natural perquè és el més gran de la península ibèrica”
César Bordehore, director de l'Estació Científica Montgó
Un estudi pretén reduir la contaminació de nitrats en els aqüífers de la zona
ROSA IVARS
L'Estació Cientifica Montgó, situada a l'antiga casa del IRYDAa Dénia, és un lloc desconegut per a molts, però amb una activitat intensa. Des d'allí s'han dut a terme nombroses recerques científiques relacionades amb el territori i la biodiversitat, la genètica i la microbiologia, així com en temes de medi ambient i contaminació, entre uns altres, a nivell nacional i també internacional.
El coordinador de l'estació científica és el professor de la Universitat d'Alacant César Bordehore, qui explica que el litoral de la comarca de la Marina Alta -tant la part terrestre com la marina- té unes característiques idònies per realitzar activitats de recerca i docència. Apunta que “tenim un punt de possibilitats de recerca bestial”, gràcies a l'heterogeneïtat de paisatges, amb molta biodiversitat marina i terrestre, així com una afecció territorial molt interessant amb zones humides, zones protegides, geologia molt diferent, un sistema d'aqüífers interessant, agricultura que contamina.