El chef alacantí Antonio Villaescusa s'imposa en el Concurs de Cuina Creativa de la Gamba de Dénia
El primer premi del Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia ha sigut per al cheff Antonio Villaescusa, del restaurant Maestral d'Alacant, que ha preparat este producte gastronòmic tan apreciat acompanyat d'un cruixent de bledes i gaspatxo mariner tostat. Per la seua banda, Antonio Rubio, del Mesón Campero de Linares, en Jaen, i José Primo, del restaurant La Borda d'Costa,en Port de Sagunt, ha obtingut el segon i tercer premi. L'originalitat en la presentació de les receptes ha sigut una de les característiques del certamen, que s'ha celelebrat este dimarts al Mercat Municipal de Dénia.
L'acte de lliurament de premi, després de dues hores d'el.laboració dels plats a la vista del públic, ha inclòs un homenatge al director del CDT Marina Alta, Pepe Vidal, per la seua tasca i dedicació al sector, destacant la seua col.laboració en qualsevol acció relacionada amb el turisme i la gastronomia de Dénia. Vidal va assumir la direcció del CDT de Dénia en març de 1999 i en estos 18 anys la seua vinculació amb la gastronomia i el sector turístic, "s'ha transformat en un estreta unió amb les persones i institucions implicades en l'activitat turística gastronòmica", tal i com ha destacat l'alcalde, Vicent Grimalt.
El jurat ha estat presididt pel crític gastronòmic José Carlos Capel, i no pel chef Quique Dacosta, absent per primer a volta del concurs degut a altres compromisos professionals. Altra novetat ha estat que tots els participants han sigut de forma de la comarca, ja que cap dels que es van presentar va passar a la final,
En l'acte han estat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el vicepresident de la Diputació, Eduardo Dolón, i la regidora delegada del projecte de Ciutat Creativa de la Gastronomia, Pepa Font, que han lliurat els guardons junt a Cristina Sellés, presidenta d'AEHTMA.