El Circuit a Peu Marina Alta tanca una nova edició amb xifra récord de més de 16.000 participants

11/06/2024

Punt i final a la vint-i-sisena edició del Circuit a Peu Marina Alta, i moment per a fer balanç d’aquesta esdeveniment esportiu. Més de 16.000 participants s’han repartit al llarg de les tretze proves que s’han desenrotllat durant els últims cin mesos. Un circuit que ha fet un pas més endavant i que no deixa de créixer gràcies a l’aportació de tots els clubs de la Marina Alta implicats. També té especial rellevància el caràcter solidari que ha adquirit la prova, amb l’estrena de la carrera del Centre Comercial Portal de La Marina i els 2.100 euros que va entregar a l’associació Ludai, així com els 1.637 euros de la campanya L’Euro Solidaria que ha donat l’organització per cada corredor inscrit.

Els Salons Carrasco de Xàbia va ser l’escenari de la gala de cloenda, en una vetllada marcada per l’ambient familiar i molt agradable, i que va convocar vora 300 convidats. Durant l’acte es van lliurar els trofeus als millos de cada categoria, així com als clubs guanyadors, el Llebeig de Xàbia en masculí i el CA Publidom en fémines.

En la general absoluta, María Isabel Ferrer (CA Llebeig Xàbia) fou la gran triomfadora, junt amb Andrea Abad Aparisi (CA Publidom) i Esther Fornés Pérez (CA Cametes). En hómens, el primer lloc va ser per a Moha Rida Younes (CE Llebeig Xàbia), seguit de Juan Antonio Fernández Cantos (CA Benidorm) i Antonio Soler LLidó (CE Llebeig Xàbia).

MENCIONS ESPECIALS

La gala va dedicar una menció especial amb el premi a l’esforç de la Fundació Baleària que va ser per a l'atleta del CA Ondara, Juanan Bisquert Zaragoza, un corredor que representa la lluita constant contra les adversitats de l'entorn, creant i fomentant valors i llaços d'amistat allà on fa presència. Maribel Pérez, gerent de La Fundació Baleària, va ser l’encarrega de lliurar-li el trofeu. A més, la segona edició de l'euro solidari, del Circuit a Peu a la Marina va entregar a Creu Roja Calp els 1.637 euros de la campaña solidaria.

La Gala va continuar amb més reconeixements per a l'atleta del CA Altea, Serafí Cortés, artista i escultor, i María Lemus ajudant de Kike Aracil. També va haver un detall del CA Publidom, David Abad camp als atletes Ángel Blasco, del Multiesport Benitatxell, i Antonio Cecilia del, CE Llebeig Xàbia, per la seua atenció sobre la seua corredora Andrea Abad, acompanyant-la fins a la línia de meta en la prova de Gata on va patir un esvaïment, abrigallant-la durant els últims quilòmetres.

Els sponsors i patrocinadors, van tindre el seu premi, volent així, des del Circuit, reconéixer-los la important i gran labor de suport.

Juan Zaragozí, president del Circuit a Peu, va tancar l'acte recordant allò que s’ha aconseguit en els últims cinc anys, en els quals s’ha consolidat el prjecte.

GUANYADORS DE LES CATEGORIES INFERIORS

Els vencedors finals van ser Lara Fornés Català (CA Llebeig Xàbia), revalidant Circuit, i Ernest Garcés Francés (CA Bernia) en categoria Benjamí; Laia Mestre Sánchez (CE Dorsal 19 Pego) i Erik Amil Barbeito (CE Llebeig Xàbia), es van alçar com a vencedors absoluts en categoria Aleví; per la seua part Aitana Tor Perea (CA La Nucia) i Joan Alemany Pons (CE Dorsal 19 Pego) van ser els vencedors en categoria Infantil; Silvia Díaz Berenguer (CA La Nucia) i Joan Buigues García (CA Dianium) van ser els guanyadors absoluts en Cadets; en la categoria juvenil, Celia Fornés Blázquez (CA Gata) i Marco García Torres (CA Dianium), foren els millors. Els campions van estar acompanyats pels segons i tercers classificats.