El Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia compleix deu anys i es farà en abril
Complir una dècada bé mereix una celebració. Dos anys després que se celebrara la novena edició, dimarts que ve, 5 d'abril, el Mercat Municipal de Dénia (Alacant) acollirà la celebració del X Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia, un esdeveniment organitzat per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), en col·laboració amb l'Ajuntament de Dénia.
El termini d'inscripció per a poder participar en aquesta edició romandrà obert des del 17 de febrer fins al 17 de març a les 14 hores. Els cuiners professionals vinculats a una empresa d'hostaleria o un centre de formació en gastronomia que vulguen participar podran emplenar durant aqueix període de manera telemàtica una fitxa en la web oficial del concurs, www.gambarojadedenia.com, on han de presentar les seues proposades culinàries entorn del producte fetitxe de la comarca de la Marina, la “gamba roja”, que haurà de ser la principal matèria primera de les seues elaboracions.
Després del tancament de les inscripcions, un prejurat seleccionarà les huit millors receptes, que seran les que es cuinaran en directe en el Mercat Municipal de Dénia. Els seus noms es donaran a conéixer el dilluns 21 de març.
El dimarts, 5 d'abril, els finalistes se sotmetran a la decisió dels membres del jurat, format per experts culinaris, xefs i crítics gastronòmics, que avaluaran les creacions d'acord amb la presentació, el gust i la importància de la “gamba roja” en cada plat, proclamant al vencedor del certamen.
El guanyador obtindrà un xec de 2.500€, mentre que el segon i tercer classificat obtindran un premi de 1.500€ i 1.000€ respectivament. A més, rebran una escultura de Toni Marí.
Des de la seua primera edició, al març de 2012, el Concurs Internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia ha rebut a més de 70 xefs nacionals i internacionals i s'ha convertit en una cita referent per a professionals i amants de la gastronomia, i especialment de la gamba roja de Dénia.