El cor EnCantem batega de nou

El cor EnCantem batega de nou
  18/09/2022

 

Cultura obri les inscripcions per als tallers de cant i moviment

Comença un nou curs i es posa en marxa també una nova edició del projecte EnCantem, on es treballen de forma conjunta el cant i el moviment d’una manera amena i divertida. La finalitat última de la iniciativa és la creació a llarg termini d’un cor infantil i juvenil. En esta segona edició, l’activitat s’estructura de nou en una sèrie d’encontres on es treballen el cant coral i l’expressió corporal. Ara bé s’incrementa el nombre de tallers, que passen de 3 a 6, i s’incorporen noves coreografies i peces en alguna llengua diferent. Al front d’esta moguda està Pepa Álvarez, que dirigeix el projecte i que ha sabut despertar en els participants les ganes de continuar. De fet, ja hi ha vora 50 inscrits per al nou curs que començarà en el mes d’octubre.

            EnCantem va dirigit a xiquets i joves d’entre 6 i 16 anys, als quals la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Dénia ofereix la possibilitat d’aprofitar els beneficis del cant coral i de l’expressió corporal com a experiència necessària i fonamental en la seua educació. Des de les àrees d’Educació i Cultura s’ha convidat els col·legis de la ciutat a animar l’alumnat a participar, si bé l iniciativa està oberta a tota la comarca i de fet també hi ha participants d’altres pobles.

            Els sis encontres periòdics programats es faran pels matins els dissabtes 22 d'octubre i 19 de novembre de 2022; i 14 de gener, 4 de març, 1 d'abril i 13 de maig de 2023 a la Casa de Cultura. Pepa Álvarez explica que s’iniciaran amb un treball corporal i vocal -el que ella anomena ‘un despertar’- que donarà pas al treball de preparació de les obres. En cada encontre, comenta, es poden treballar unes sis peces. Perquè si alguna cosa té EnCantem és que, a més de divertida, és una activitat molt dinàmica. Tot el treball es fa de memòria i en el repertori s’empren llengües diferents. Enguany se’n incorporarà alguna de nova, com ara l’hebreu. La directora explica que les peces que més èxit tenen entre els participants són les africanes, que tenen molta percussió i els obliguen a fer ús de llengües com el suahili. La jornada inclou un descans de 20 minuts i els participants es divideixen en dos grups per franges d’edat. Així, hi ha peces específiques per a cadascun dels grups, amb un llenguatge i una gestualitat adequats a l’edat, i altres comunes on poden treballar de forma conjunta.

-           A final de curs es farà un taller intensiu de 3 dies (28-29-30 de juny) que conclourà amb una actuació amb acompanyament musical. Serà “un tastet” del que els participants han aprés en el curs i els permetrà enfrontar-se al públic dalt l’escenari.

            L’equip EnCantem es completa amb Genevieve Roth, també amb una llarga trajectòria professional en el món del cant i la música, el pianista Àlex Velázquez i la ballarina Nanny Alves, que treballarà les coreografies més complicades. Es comptarà també a la col·laboració de l’Agrupació Artística Musical de Dénia, que ja l’han passat va oferir el seu local per als assaigs dels solistes i les proves de veu, i també de les famílies i d’altres músics per a l’audició final.

<<< Tornar a la portada