El coronavirus es desboca a la comarca: 187 nous casos en l'última setmana
El 30% de les persones citades no acudeix a vacunar-se
L'evolució de la pandèmia de la COVID-19 a la Marina Alta és preocupant, especialment en els municipis del litoral, on els casos s'han disparat en els últims dies. Xàbia i Calp han passat a la situació de risc extrem. Des de Salut Pública, s'ha advertit que es preveu un empitjorament de la incidència de la malaltia.
Durant aquesta setmana la Conselleria ha notificat 187 nous casos, dels quals 119 corresponen a les dades d'ahir divendres. La major part dels casos afecten gent jove de fins a 29 anys i no s'han produït contagis entre persones de més de 65 anys. Segons la informació oficial, l'origen dels brots són activitats d'oci, noces, comunions i alguna reunió d'empresa.
Respecte a les dades fetes públiques este divendres, a Xàbia i Calp s'han detectat 30 nous casos en cada municipi mentre que a Dénia hi ha altres 28 contagis. La resta dels casos es troben al Verger (6), Pego (4), Benissa (3), Gata (3), El Poble Nou de Benitatxell (2), Ondara (2), Els Poblets (1), Orba (1), Pedreguer (1) i Senija (1).
Malgrat tot, a l'Hospital Marina Alta no hi ha cap persona ingressada.
La incidència acumulada a la comarca se situa en els 165,86 casos per 100.000 habitants enfront dels 78,5 que hi havia la setmana passada.
Respecte a la vacunació, el 52% de les persones de la comarca ha rebut la primera dosi i el 40% té les dues. La setmana que ve està previst administrar 10.000 dosi de diferents vacunes. Però s'ha plantejat un problema, ja que el 30% de les persones citades no acudeixen a la seua cita de la vacunació i això és preocupant.
EL BOTELLÓ SERÀ FALTA GREU
El repunt de casos de COVID-19 en la Comunitat ha comportat noves mesures restrictives per part de la Generalitat. Una d'elles és l'augment de les multes per als qui facen botelló. A partir d'ara aquest tipus de reunions al carrer serà considerat com una infracció greu, que implicarà multes des de 600 a 30.000 euros, segons ha anunciat la consellera d'Interior, Gabriela Bravo.
La nova norma prohibeix el consum col·lectiu de qualsevol tipus de beguda en la via pública o altres espais oberts al públic, quan la policia constate que es dificulta l'adopció de les mesures sanitàries de prevenció o del manteniment de la distància de seguretat interpersonal. A més, es qualifica com a infracció greu la participació i, com molt greu l'organització de reunions, festes o qualsevol altre tipus d'acte equivalent, de caràcter privat o públic, que impliquen una aglomeració o agrupació de persones i on tampoc es puguen mantindre les mesures sanitàries.
Gabriela Bravo va explicar que “en aquesta mena de festes i de reunions és on tenim el major índex de contagis, per la qual cosa el denominat botelló s'està convertint en un gran factor de risc”.
Este dissabte han entrat en vigor les noves mesures per a contindre l'evolució de la pandèmia. El govern valencià ha tancat l'oci nocturn, encara que els locals podran continuar funcionant com a bars i cafeteries. També s'ha aprovat la limitació del nombre de persones per taula en l'hostaleria, que serà d'un màxim de 10 en exteriors i 6 en interiors; així com la reducció de l'aforament en espectacles massius.
A més, s'ha sol·licitat al TSJCV que avale la possibilitat de limitar les reunions socials a un màxim de 10 persones, tant en l'àmbit privat com en el públic, i el toc de queda entre la una i les sis de la matinada en 40 municipis on les dades són més preocupants.