El D*NA rendirà homenatge als productes preferidos de reconeguts cuiners com Elena Arzak i Dani García
El D * na Festival Gastronòmic, que se celebrarà els dies 29 i 30 d'aquest mes al passeig de la Marineta Cassiana, retrà homenatge als productes preferits pels cuiners participants. Cada xef donarà a conèixer la seua matèria primera preferida i explicarà com ha influït en la seua forma de cuinar. El comissari gastronòmic del D*na, Quique Dacosta, ha manifestat que es tracta de mostrar el producte com una cosa impresa en l'ADN de cada xef i que ha definit la seua trajectòria professional.
Segons ha explicat Dacosta, D * na Festival Gastronòmic, organitzat per l'Ajuntament de Dénia i Turisme Comunitat Valenciana, comptarà de nou amb la presència de xefs de reconegut prestigi als quals ha encoratjat a exposar la seua relació amb "el seu producte fetitxe, aquell que ha marcat la seva vida i el motiu de que el públic s'acoste a la seva cuina ". Per exemple, Elena Arzak ha triat el calamarsó, Dani García, la tonyina; Pepe Solla opta pel peix gallec; Oriol Castro parlarà sobre la espardenya; Vicky Sevilla, del moll; Nanin Pérez ho farà sobre la moringa; Miguel Ángel Major, es referirà a la poncem i Núria Morell al bonítol.
L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, ha ressaltat que el festival suposa una nova oportunitat de seguir projectant al món la importància de la gastronomia de la Marina Alta i la Comunitat Valenciana com a senyal d'identitat i motor de progrés. D'altra banda, el secretari autonòmic, Francesc Colomer, ha agraït a tots els agents implicats l'esforç en materialitzar un projecte que reforça el valor de Dénia com a destinació gastronòmica de primer ordre.