Canfali Marina Alta

L'ex regidor del PP de Calp Juan Roselló i la seua dona han sigut detinguts per traficar amb quadres falsificats

El ex concejal del PP de Calp Juan Roselló y su mujer han sido detenidos por traficar con cuadros falsificados
  17/07/2017

L'exregidor del PP a Calp Joan Roselló i la seua dona, Amparo Femenía, han estat detinguts pels delictes de presumpta falsificació d'obres d'art i la seva comercialització a través d'una pàgina web anomenada El galerista alicantino. Les detencions han estat realitzades per agents de la Policia Autonòmica dins d'una operació dirigida pel Jutjat núm. 1.

En el cas també estan investigades dues persones més: la que s'encarregava de la pàgina web i la que va signar els certificats d'autenticitat de les obres.

Segons ha transcendit, l'activitat il·legal es realitzava en un local comercial del carrer Corbeta, de Calp. A la pàgina web s'anunciaven més de 800 quadres. Els investigadors consideraven a la dona com a testaferro. Tots dos esperaven obtenir uns beneficis superiors als 330.000 euros, si bé encara no s'ha aclarit la procedència de les obres d'art.

Han sigut intervingudes 78 obres d'art d'autors espanyols de finals del segle XIX i principis del segle XX. Entre ells es troben Ignacio Pinazo, Joaquín Agrasot, Emili Sala Francés, Antoni Gisbert Pérez, Plácido Francés Pascual, Lorenzo Casanova, Fernando Cabrera Cantó, Vicent Poveda i Rigoberto Soler Pérez, entre altres.

Juan Roselló va ser regidor i diputat provincial fins a les eleccions de 2011, en què va anunciar la seva retirada de la primera línia de la vida política.

Roselló i la seua dona estan pendents de judici a l'Audiència Provincial per la ramificació calpina del cas Brugal, en relació a un presumpte frau en el trasllat de les escombraries des de la planta de transferències de Oltà fins a l'abocador d'Abanilla, en Múrcia. 

 

Cercar notícies
Agenda