El Fòrum Arrels 2024 abordarà el futur del periodisme digital

  • El Forum Arrels 2024 abordará el futuro del periodismo digital
  • El Forum Arrels 2024 abordará el futuro del periodismo digital
  • El Forum Arrels 2024 abordará el futuro del periodismo digital
  • El Forum Arrels 2024 abordará el futuro del periodismo digital
  15/05/2024

L'Associació de la Premsa Comarcal Valenciana organitza la jornada en col·laboració amb la Universitat Cardenal Herrera i la Generalitat Valenciana

L'esdeveniment serà el pròxim 21 de maig i compta amb experts en la creació de contingut i la seua aplicació en la premsa local

NP. 14/05/2024. L'Associació de la Premsa Comarcal Valenciana ha organitzat la jornada "Fòrum Arrels 2024", un esdeveniment dirigit a professionals i estudiants de periodisme i comunicació interessats en les últimes tendències de creació de contingut digital i la seua aplicació en la premsa de proximitat. Aquesta jornada se celebrarà el pròxim 21 de maig en la Facultat de Periodisme de la Universitat Cardenal Herrera, a Alfara del Patriarca (València), sota el títol "Noves tendències en la creació de continguts en la premsa de proximitat".

L'esdeveniment formatiu, realitzat en col·laboració amb la Universitat Cardenal Herrera i la Generalitat Valenciana, explorarà les actuals formes de creació de continguts per a xarxes socials, el seu impacte en els mitjans locals i les sinergies que es poden establir.

Innovació i estratègies digitals

La jornada començarà a les 11 hores amb la ponència de Tània Carrobé, directora de Màrqueting i Projectes Digitals de l'empresa Xtratègics. Carrobé presentarà "Noves tendències i formats en les xarxes socials per als mitjans de comunicació locals", abordant com els mitjans poden utilitzar les xarxes socials per a ampliar el seu impacte i abast. S'espera que l'experta subratlle la importància d'adaptar els continguts a cada plataforma, incloent-hi Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, YouTube, Twitch i Spotify. "S'enfocarà en la importància d'entendre i aprendre a utilitzar els nous formats dels canals digitals i de fer ús de noves eines de creació, edició i compartició de continguts", indica el president de l'Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, Santiago Sanchis.

Pràctiques innovadores

A les 12 hores, l'enfocament es traslladarà a la pràctica amb intervencions d'Arnau Clari, cofundador de "La Ruta dels Esmorzars", i Jorge García Guerrero i Alexis Martínez, creadors de JAJAJERS. Tots dos compartiran com la creació de contingut genuí i atractiu ha sigut fonamental en el creixement de les seues iniciatives en xarxes socials.

"La Ruta dels Esmorzars", dels creadors de contingut de Sueca: Pelayo Máñez, Arnau Clari i Joan Ferrús, ha aconseguit forjar una comunitat de 18.000 seguidors en Instagram. Els influencers de Sueca explicaran en les seues xarxes socials els elements claus per a gaudir d'un bon esmorzar i com han documentat els seus passos des de la Vall d'Alba fins a la Vila Joiosa, creant un mapa amb tots els llocs que han ressenyat en xarxes, amb puntuacions per al servei, el preu, la qualitat de l'esmorzar i el local, incloent-hi el “cremaet”.

Per part seua, JAJAERS parlarà sobre la importància de l'humor en els continguts. Jorge García i Alexis Martínez, companys de Comunicació Audiovisual van engendrar JAJAJERS, amb el propòsit de crear formats d'humor de tota índole i han acumulat milions de reproduccions en les xarxes i molt compartits també. Compten amb una experiència de quasi 20 anys com a guionistes, realitzadors i còmics en diferents mitjans

 

Clausura i visió futura

La jornada conclourà a les 13 hores amb una sessió de clausura que reflexionarà sobre l'impacte de les noves tecnologies en els mitjans de comunicació de proximitat i com aquestes poden ser eines fonamentals per a innovar i captar l'atenció en un entorn cada vegada més digitalitzat.

El "*Fòrum Arrels 2024" aspira a ser no sols una plataforma per a debatre les últimes tendències, sinó també una oportunitat única perquè els futurs periodistes i comunicadors comprenguen de primera mà com s'estan transformant els mitjans i adaptant a les noves exigències del públic i les possibilitats que ofereix la tecnologia moderna.

 

 

<<< Tornar a la portada