El fòrum de l'arròs a banda convida a conèixer la marjal i homenatja Salvador Gascón

El fórum del arròs a banda invita a conocer la marjal y homenajea a Salvador Gascón
  24/11/2017

La Setmana Gastronòmica s'obre a la comarca i s'allarga 10 dies

La jornada al voltant del arròs a banda que des de fa cinc anys es dedica a compartir experiències i debatre sobre gastronomia ha estat concebuda en aquesta ocasió com un fòrum experiencial. Els participants es desplaçaran dilluns a la marjal de Pego i l'Estany de Cullera per parlar de cuina i, sobretot, d'arrossos. AEHTMA, amb la col·laboració dels ajuntaments de Dénia i Pego, ha programat un completa jornada per conèixer de prop dos llocs estretament lligats a la producció, la comercialització i l'elaboració d'arrossos. Serà l'avantsala de la Setmana Gastronòmica de Dénia, que recupera la recepta tradicional del plat més emblemàtic de la ciutat -almenys, ara per hui- i que enguany s'estén més enllà de les fronteres del terme municipal.
La vocació comarcal de la proposta deixa entreveure un intent per demostrar no només el bagatge gastronòmic de la Marina Alta sinó també el seu potencial com a indústria agroalimentària, tal com ha dit l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt. El caràcter vertebrador d'iniciatives com aquesta es fa patent també en la presència d'un restaurant de Xàbia en la llista dels 20 establiments que durant deu dies -entre l'1 i el 10 de desembre- oferiran un menú amb l'arròs a banda com a plat principal.

<<< Tornar a la portada