El gater Pere Vicalet dirigirà la 9a Simfonia amb l'Orquestra Filharmònica del Café en una gira per Colòmbia

El gatero Pere Vicalet dirigirá la 9ª Sinfonía con la Orquesta Filarmónica del Café en una gira por Colombia
  22/11/2024

El compositor i artista digital de Gata Pere Vicalet dirigirà la novena Simfonia amb l'Orquestra Filharmònica del Café en el seu mini gira de dues jornades per Colòmbia. En concret les actuacions seran el dilluns 25 de novembre en el Teatre Els Fundadors de Manizales, i el dimecres 27 en Expofuturo de Pereira (Colòmbia) a les 19.30 hores. L'efemèride musical reunirà més de 300 artistes en escena, i comptarà amb les veus solistes de Eliana Piedrahita, Valeria Bibliowicz, Hans Mogollón i Valeriano Lanchas, en una interpretació inoblidable de la Novena Simfonia de Beethoven.
    Aquest magne esdeveniment estarà protagonitzat per l'Orquestra Filharmònica del Café, acompanyada pel Cor Simfònic de la Universitat Tecnològica de Pereira (UTP), la Coral Brahms, la Coral Santa María, i la Cameratta i el Cor del Taller d'Òpera de la Universitat de Caldas. Una unió de talents que promet oferir una experiència musical única i enriquidora.
    Vicalet, reconegut director, compositor i artista digital, ha destacat en la seua trajectòria professional per la seua fusió innovadora de música i tecnologia. En el marc de la seua visita a Colòmbia, Vicalet impartirà una masterclass sobre programació de vídeo amb el programari Max MSP Jitter en la Universitat Tecnològica de Pereira, a més d'un Taller de Direcció Musical enfocat en les aplicacions tecnològiques en aquest camp. També oferirà una conferència titulada La indústria cultural musical i la transformació tecnològica a través de les IA.
    Vicalet, descrit en la premsa com “la batuta del futur” després de l'estrena de l'òpera amb electrònica La Mare dels Peixos en el Palau de les Arts, ha sigut guardonat amb premis com el Jove Talent de Bankia Llevant i el Miguel Hernández en la categoria d'Innovació en la Música i la Cultura mitjançant Tecnologies. La seua carrera s'ha caracteritzat per la realització d'obres multidisciplinàries i la direcció de grups de creació artística d'avantguarda. Recentment, ha estrenat l'obra Peak in Tanz per a orquestra, electrònica i percussió solista amb l'ORTVE i també ha sigut nominat als Premis MAX de teatre, reafirmant la seua posició com un dels creadors més innovadors de la seua generació. El seu compromís amb el diàleg entre tradició i modernitat es reflecteix en cada projecte que realitza, cuidant també la seua dedicació a l'educació musical actual, amb recents conferències enguany en la Franz Liszt Academy of Music de Budapest i la Université Gustave Eiffel, abordant els reptes de la música en l'era tecnològica.
    El concert de la Novena simfonia, s'emmarca en el programa d'intercanvi cultural Erasmus entre la Universitat Tecnològica de Pereira, Comfamiliar Risaralda i el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, i reforça la connexió entre les institucions que busquen impulsar el diàleg artístic i acadèmic dins de l'ISEACV. 

ULTIMES NOVETATS DE VICALET

    Vicalet farà una presentació també de les últimes novetats que estan realitzant a València en el que concerneix el Grau i Màster de Sonología Aplicada i Crecaión Sonora, amb assignatures que abasten des de la Música Comercial, Instal·lacions Sonores o Transmèdia, fins a Composició Musical per a Videojocs, Mescla i Mástering avançat, a més de Música i Matemàtiques i Intel·ligència Artificial aplicada a la música.
    Aquest intercanvi cultural no sols celebra la fusió d'estils i enfocaments artístics, sinó que també commemora el 200é aniversari de l'estrena de la Novena Simfonia de Beethoven, que serà interpretada per primera vegada a la ciutat de Pereira. A més d'enfortir els vincles entre les institucions participants, l'esdeveniment destaca com un homenatge a la germanor i la pau entre les nacions. En un gest de solidaritat, es rendirà tribut a les comunitats afectades per les recents inundacions tant a València (Espanya) com en Chocó (Colòmbia), subratllant el poder de l'art com a pont entre cultures i símbol d'esperança compartida.

<<< Tornar a la portada