El govern del Verger es trenca: dos regidors li retornen delegacions a Coll per “intrusisme” i adverteixen del col·lapse municipal

El gobierno del Verger se rompe: dos concejales le devuelven delegaciones a Coll por “intrusismo” y advierten del colapso municipal
  24/02/2022
Inma Pericás, ex portaveu del grup socialista: “L'alcalde fa i desfà com li ve en gana”

El ple d'aquest dijous ha avançat un nou capítol, aquest molt seriós, en la persistent crisi que assota el govern municipal socialista del Verger que presideix Ximo Coll, al qual se li escapen els suports. En un govern en minoria -amb cinc d'onze regidors de la corporació-, ara dues dels seus membres van anunciar en aquesta última sessió la seua renúncia a diverses de les seues delegacions, com a fórmula per a denunciar la situació de “desgovern” que existeix a l'Ajuntament. 
    Inma Pericás va anunciar que deixa de ser portaveu del grup municipal i a més retorna les regidories d'Hisenda i Comerç. Per part seua, Miguel Pou renúncia a continuar amb Urbanisme. 
    Els motius que van exposar són contundents i posen en evidència l'abast de la ruptura en el si del grup socialista. Pericás va denunciar l'“intrusisme” de l'alcalde, “que fa i desfà com vol”, i va afegir que no pot continuar com a portaveu d'un grup en el qual “és evident la disgregació”. *Pou no va ser menys concís: “com a regidor d'Urbanisme només servia per a signar”. Va apuntar que la situació de desgovern “no té retorn” i va puntualitzar que “estan passant coses molt serioses”. 

QUE ES REPLANTEGE LA DIMISSIÓ

    Els grups de l'oposició no donen crèdit a la situació de crisi que pateix el govern, que entenen és greu i insostenible. “És vergonyós” va apuntar en més d'una ocasió el portaveu de Compromís, Basili Salort. “Encara sort que portes masquereta, perquè se t'hauria de caure la cara de vergonya”, va etzibar a Coll. 
    Per part seua, la portaveu popular Adela Moncho va demanar a l'alcalde que es replantejara la dimissió del càrrec.
    Mentrestant, l'alcalde assegura que és capaç de tirar avant amb el suport dels altres dos regidors del grup socialista, i adverteix que no es planteja la dimissió. És més, va enumerar alguns dels projectes que s'han desbloquejat i avançat en aquesta legislatura fins i tot amb un govern en minoria.

<<< Tornar a la portada