El Pla de prevenció d’incendis forestals de Pego arriba a les partides del Xical i Montnegre

El Pla de prevenció d’incendis forestals de Pego arriba a les partides del Xical i Montnegre
  03/04/2024

L'Ajuntament de Pego continua fent passos en l'execució del seu Pla local de prevenció d'incendis amb l’actuació portada a terme en les diferents parcel·les de propietat municipal en les àrees de Montnegre i Xical.

        Segons han informat des de la Regidoria de Transició Ecològica, els  treballs han consistit en la retirada selectiva d'arbustos i plançons de pi, incloent-hi el sotabosc i arbres cremats durant li incendi de 2022. Tot això a banda del podat dels margallons de la zona i de la selecció de rebrots de les oliveres bordes cremades amb l'objectiu de millorar la seua fortalesa. Rebrots en els que s'han col·locat guies per a què donar-li verticalitat a la seua crescuda.

 

TREBALLS DE NETEJA I DESBROSSAMENT

 

La nota incideix a més en que una altra de les tasques realitzades ha sigut l'eliminació de restes vegetals i la plantació d'arbres -principalment oliveres- en els quals, a banda de les guies, s’han afegit protectors destinats a evitar previsibles danys per part de xicotets animals com els conills. A banda s’ha previst un pla de reg específic per a fomentar el seu creixement.

Els referits treballs s’uneixen en el Pla local de prevenció a la revisió i reparació dels hidrants del municipi efectuada el passat setembre quan, a més, es va generar

un inventari per a identificar in situ i de manera georeferenciada l'estat de cadascun d'ells, com a fórmula per a augmentar la seguretat en cas d'incendis.

“Este Pla local contra incendis és importantíssim per a evitar noves catàstrofes i des del consistori ens hem mentalitzat en la necessitat de desenvolupar-lo íntegrament sense pausa, perquè la seguretat del nostre entorn, del nostre paratge natural, és vital”, ha apuntat Laura Castellà com a responsable de la Regidoria de Transició Ecològica.

<<< Tornar a la portada