El Pla de Diversitat Sexual de Dénia inclou un protocol de conducta per a evitar la discriminació 

  • El Plan de Diversidad Sexual de Dénia incluye un protocolo de conducta para evitar la discriminación
  • El Plan de Diversidad Sexual de Dénia incluye un protocolo de conducta para evitar la discriminación
  16/07/2021

 

És el primer document d'aquest tipus que s'aprova a la província 

 

Dénia és el primer municipi de la província que aprova un Pla de Diversitat Sexual, que implicarà la ciutadania per a impulsar iniciatives com un protocol de conducta no discriminatòria, que serà accessible a tota la població. També s'impartiran tallers sobre estratègies d'actuació ciutadana davant possibles casos discriminatoris, intimidatoris o violents així com xarrades intergeneracionals, en les quals les persones majors LGTBI compartiran experiència amb les generacions més joves.

El document, que ha sigut elaborat pel centre associat a la UNED de Dénia, es va presentar el dimecres. Amb una vigència de quatre anys, el seu principal objectiu és dotar a la ciutat d'un instrument per al desenvolupament igualitari i la normalització de la diversitat sexual. El pla inclou accions centrades en la conscienciació, la informació i la formació, que han de desenvolupar-se, durant els pròxims quatre anys, en set àrees: salut i serveis socials; cultura i turisme; esports; festes i oci; educació i joventut; acció social i participació; i seguretat, treball i erradicació de la diversifobia.

En l'acte van intervindre el regidor de Diversitat, Javier Scotto, i del secretari del centre associat, Jaume Tortosa, que van explicar les línies bàsics del document, que proposa avançar en el camí de la tolerància i la normalització. Altres accions previstes és un gran pacte amb clubs i entitats esportives de la ciutat per a eliminar la discriminació de l'àmbit esportiu o la formació específica de la Policia Local en la prevenció de la diversifobia.

L'educació té especial rellevància ja que s'han dissenyat una sèrie d'activitats de conscienciació dirigides als més joves i de prevenció de l'assetjament en l'entorn escolar i del ciberassetjament.

El regidor Javier Scotto va fer una anomenada a la reflexió sobre la diversitat, afirmant que “en aquest àmbit, el realment revolucionari és explicar el que som i acceptar, totes i tots, els qui som; per a bandejar prejudicis i aconseguir la participació ciutadana”.

Subscriu-te!