El plenari aprova el Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic de Calp

El pleno aprueba el Plan de Adaptación al Cambio Climático de Calp
  13/04/2023

El plenari ha aprovat el Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic per a Calp, un document, elaborat per Global Omnium, que pretén preparar al municipi davant els possibles escenaris que es puguen donar en un futur pròxim a conseqüència del canvi climàtic. El pla identifica nou tipus de riscos com són la sequera i escassetat de recursos hídrics, illes de calor i temperatures extremes, pluges torrencials i inundacions, pujada del nivell de la mar, dependència energètica, estancament econòmic, degradació de l'entorn natural i pèrdua de biodiversitat marina i terrestre. A més, realitza una anàlisi de cadascun d'ells i de la seva situació i possible evolució per a tres escenaris: 2023, 2037 i 2050. Sobre la base d'això, el pla proposa 29 mesures d'adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic així com 100 actuacions.

            El document classifica com els riscos més elevats en l'escenari actual l'escassetat de recurs hídrics, seguit de les pluges torrencials i inundacions, si bé es precisa que es troben en un nivell gestionable. Els segueixen les temperatures extremes i la pujada del nivell de la mar, a més de l'estancament econòmic, la dependència energètica i la pèrdua de biodiversitat marina.

            El pla s'ha aprovat amb el suport de tots els grups, excepte Defendamos Calp que es va abstenir. Ara bé, des dels bancs de l'oposició van assenyalar que el document no tirarà endavant si continua el mateix color polític en el govern.

<<< Tornar a la portada