El PSPV de Dénia apoya que la fiesta de Moros i Cristians sea declarada de interés turístico

El PSPV  de Dénia apoya que la fiesta de Moros i Cristians sea declarada de interés turístico
  04/06/2020

El ple de Dénia aprovarà una declaració institucional de suport per a aconseguir que la festa de Moros i Cristians siga declarada d'interés turístic autonòmic. Es tracta d'una iniciativa de la Federació de Moros i Cristians (FEMMICC), que coincideix amb el quaranta aniversari. 

El PSPV ha presentat una moció demanant aquesta distinció per a la festa dins del compromís que l'Ajuntament i la FEMMICC treballen conjuntament. 

A més, els socialistes de Dénia insten al Consell de la Generalitat que òbriguen "una línia de col·laboració econòmica i logística" amb els artistes de les falles i les fogueres. Amb aquesta petició, que s'emportarà al ple, el PSPV pretén fer costat a un sector que s'ha vist perjudicat per la crisi sanitària, a causa de la cancel·lació d'aquestes festes. A Dénia i la comarca hi ha diverses empreses afectades.

En la moció dels socialistes s'indica que  "la paralització de l'activitat artesanal posa en risc la continuïtat d'una professió autòctona difícilment reemplaçable" i que dona vida a una festivitat, les Falles, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

A més, es recolza la iniciativa de l'Ajuntament de Borriana perquè es protegisca de manera excepcional del Cicle Superior d'Artista Faller i Construcció d'Escenografies, que actualment es cursa a Alacant, València, Benicarló i Borriana, "com a garantia de la professionalització de l'ofici i la continuïtat i millora en el temps".

Subscriu-te!