El Mercat Municipal de Dénia llança una nova campanya per Sant Valentin
La Regidoria de Mercats i l'Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia han llançat una nova acció de la campanya de promoció comercial i gastronòmica del Mercat Municipal que van iniciar el mes de juny passat amb el figatell i les carnisseries com a protagonistes.
En aquesta ocasió, la promoció gira entorn de les parades de peix “per a divulgar la seua professionalitat, la tradició i el producte de qualitat que ofereixen”, segons ha assenyalat el regidor de Mercats, Javier Scotto. Per a això, la campanya s'ha centrat en un dels productes del mar més coneguts i emblemàtics de la gastronomia local, la gamba roja.
Aprofitant la celebració de Sant Valentí, els dies 14, 15 i 16 de febrer es durà a terme la campanya “Enamorats de la gamba de Dénia”, amb la qual el Mercat Municipal i els seus visitants “viuran una intensa relació gastronòmica amb un dels productes que destaquen a la ciutat de Dénia, al mercat i a les parades de venda de peix”, en paraules de Scotto.
Eixos dies, les tres parades de peix –Peix i Marisc Galán i Puig, Pòsit de Dénia i Peix i Marisc Paula- oferiran en promoció el quart de quilo de gamba roja bullida a un preu unitari de 9 euros.
En la zona del peix també es podrà degustar una tapa de mitja dotzena de gamba roja bullida més canya de cervesa, copa de vi del celler Les Freses de Jesús Pobre o aigua al preu de 2,50 euros. El restaurant El Faralló de Dénia serà l'encarregat de bullir la gamba que es vendrà en les parades i se servirà com a tapa durant la campanya.
L'Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia ha elaborat uns fullets divulgatius sobre la gamba roja de Dénia, les seues característiques, calibres, mètode de pesca i possibilitats de cuinar-la, que estaran disponibles per al públic en la zona del peix del Mercat.
La campanya promocional es completa amb la col·laboració del cuiner Miquel Ruiz, que el dia 14, a les 11 hores, realitzarà una demostració culinària amb el peix que es ven en les parades del Mercat, mostrant l'ampli ventall de possibilitats gastronòmiques que ofereix el producte fresc. El cuiner ha destacat que “tot el peix fresc és boníssim” i ha aconsellat no deixar-se portar pel preu per a determinar la qualitat de la matèria primera, ja que hi ha moltes espècies menys conegudes, amb un preu assequible i realment suculentes.
En representació de les tres parades de peix del mercat, Paula Febrer ha lloat la iniciativa impulsada per la Regidoria de Mercats, considerant que contribuirà al fet que la gent, especialment la de fora, “acudisca al Mercat Municipal i veja el producte que venem”.
Respecte a la gamba roja, la pescatera ha afirmat que sí que existeix una demanda constant del producte, un dels més venuts en la seua parada junt amb l'emperador, la sèpia, el calamar i la morralla. Alhora ha lamentat que “una mala cura de la mar estiga provocant que moltes espècies autòctones vagen desapareixent”.