Els Magazinos ajorna la Fira d'Olis de Diània al 9 d'abril
Un producte de proximitat, ric en sabors, replet d'intensitat i nostre, de casa. A la Marina Alta sabem molt d'oli perquè forma part de la nostra manera de ser i de la nostra Dieta Mediterrània, seguida per milers de persones per tot el món. Per alguna cosa serà. Tot això, i més, justifiquen fer un bon homenatge, com es mereix, a l'oli. I n'hi haurà, el 9 d'abril. La I Fira d'Olis de Diània, organitzada per Els Magazinos dins del programa Cuina del Territori, ha sigut ajornada per l'alerta groga de pluja i vent d'aquesta finalitat de setmana.
El mercat gastronòmic i cultural vol donar visibilitat a productors i varietats autòctones, amb exposicions, degustacions i punts de venda d'un producte, l'oli, que enriqueix tot tipus de plats, verdures, hortalisses, carns i peixos. El territori de Diània té en el “or líquid” una mostra de cultura o, dit d'una altra manera, un element identificador. Les oliveres, alguns d'ells centenaris, són tractats amb cura i cura, a la manera tradicional, en produccions molt limitades però amb un producte d'una qualitat extrema.
No hi haurà més que acostar-se el 9 d'abril a Els Maganizos per a comprovar-ho. La programació de la Fira Olis de Diània inclou activitats culturals i gastronòmiques complementàries com la presentació del llibre *Diània *paisatges *costaners, de Just Sellés, un tast d'olis i coques marinats amb cervesa i una taula redona per a debatre i parlar sobre la producció d'oli.
L'essència del Mediterrani a Dénia, en un lloc per a compartir i viure el millor de nosaltres, els nostres valors i senyals d'identitat. T'ho perdràs? Apunta-ho en la teua agenda d'abril.