Els Moros i Cristians de Pego són guardonats com la festa de la comarca que més recicla

  • Els Moros i Cristians de Pego són guardonats com la festa de la comarca que més recicla
  • Els Moros i Cristians de Pego són guardonats com la festa de la comarca que més recicla
  08/05/2024

El reciclatge de 5.700 quilos d’envasos de vidre en les festes de Moros i Cristians de Pego 2023 li ha atorgat el primer lloc del concurs “La Reconquesta del vidre’ que organitza Ecovidrio entre els festers de la Comunitat Valenciana.

El certamen, que té com a objectiu que les festes siguen més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient amb la col·laboració de festers, comparses i filaes, ha comptat amb la participació de 37 municipis en tres categories diferents, aconseguint el reciclatge d'un total de 243.533 quilos d'envasos de vidre. Entre aquestes, Pego ha participat en la categoria anomenada “dolçaines” per a  municipis amb més de 1.000 festers, quedant per davant d'altres localitats participants com La Font de la Figuera o Benissa.

“És d'agrair el compromís que demostren els festers i festeres de la nostra localitat amb el reciclatge. Estem convençuts que per a les pròximes edicions serem capaces de superar les xifres aconseguides fins ara, on hem demostrat que som un municipi compromès en el respecte al nostre planeta”, ha manifestat l’alcalde, Enrique Moll al recollir el premi junt amb el regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra. Aquest últim ha assenyalat que els festers i festeres de Pego han aconseguit reciclar més que municipis que participen en altres categories amb major nombre de festers, tal com ho indica que el  guanyador de la categoria “Darbukas” –establert per pobles d’entre 1.000 i 2.500 festers i festeres- ha aconseguit tan sols 100 quilos més.

        Els representants municipals que han assistit a la cerimònia de lliurament a Mutxamel, li han lliurat el guardó a la presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians de Pego, Núria Gómez, la qual ha subscrit el conveni amb l’Ajuntament  per a la festa d’enguany a celebrar del 27 al 29 de juny.

 

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada