Els Poblets fa despertar l’Almadrava Rock amb Esther, Tremp, La Fúmiga i Maluck dinou anys després

  • Els Poblets fa despertar l’Almadrava Rock amb Esther, Tremp, La Fúmiga i Maluck dinou anys després
  • Els Poblets fa despertar l’Almadrava Rock amb Esther, Tremp, La Fúmiga i Maluck dinou anys després
  10/06/2022

Un cartell amb Esther, Tremp, La Fúmiga i Maluck ha estat elegit per l’Ajuntament d’Els Poblets com a antídot per a despertar de la letargia l’Almadrava Rock quasi vint anys després de l’última edició amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura de la Conselleria homònima.

            L’esdeveniment, previst pel 23 de juliol, ha estat presentat per secretari autonòmic de Cultura, Ximo López i el regidor de Cultura d’Els Poblets, Salvador Sendra, el crític musical, Vicent Xabier Contrí, la productora, Isabel Moreno i el membre del grup gater Tremp que actuarà com a representant de la Marina Alta, Jaume Mulet.

 

CONCERT PREVIST PEL 23 DE JULIOL

 

            “Fa goig retrobar-se en el propi passat d’un mateix” ha afirmat el secretari autonòmic de Cultura per a recordar la seua presència en l’Almadrava Rock a primeries del S.XXI, on ha reconegut que el panorama musical en valencià era molt diferent al de hui en dia on n’hi ha una oferta més gran i més distribuïda pel territori a banda de la proliferació de grups integrats exclusivament per dones que aleshores era una cosa molt estranya. Així mateix López ha significat l’aposta d’Els Poblets per aquest tipus de música autòctona que va permetre mantenir-la davant de l’abandonament de les administracions del PP fins a que en 2015 es produí el canvi polític que ha propiciat que des del pacte del Botànic haja donat suport a una recuperació que queda palesa amb les xifres.

            Per la seua banda, Salvador Sendra, ha excusat la presència de l’alcaldessa, Carolina Vives a causa d’altres compromisos adquirits anteriorment i ha justificat haver recorregut altra vegada a Vicent Xavier Contrí com a ànima màter de l’organització per la il·lusió que va generar aquella proposta entre la joventut del municipi. “Quan m’ho va tornar a proposar no em va fer falta pensar-ho massa, a l’hora de proposar-ho als socis de govern, encara que tinc que reconèixer que el context els diferent que aquella última edició de 2003” ha explicat el regidor, per a destacar l’ajuda econòmica de la Conselleria de Cultura en l’edició 2022 quan en la de 2003 no es va dignar ni contestar, contràriament al que feia el govern balear d’aleshores que, segons ha dit, sempre subvencionava al grup representant d’aquelles ïlles.

            Sendra ha cedit la paraula a Contrí per a que incidira en detalls com que el nom de tots els grups participants estaven reflectits en la mateix tipografia al cartell dissenyat per José Añó “per tal de malcriar als grups menuts”, segons ha dit. A banda ha remarcat que l’organització ha decidit mantenir la dinàmica de incloure un grup de la comarca dins d’un cartell que per primera vegada es paritari. Per a Contrí, la recuperació de l’Almadrava Rock “reafirma el que ha sigut un compromís per a la cultura de la Marina Alta des de l’Ajuntament d’Els Poblets.

 

ESTRENA DEL REMODELAT SALÓ D’ACTES DE LA CASA DE CULTURA

 

            L’acte ha estat emmarcat en la inauguració de l’exposició Primavera Musical, organitzada pel Museu Universitat d'Alacant, que ha suposat l’estrena del remodelat saló d’actes de la Casa de Cultura, després de les obres dels últims mesos. Treballs que, segons han explicat els representant de l’equip de govern ha comportat la repintada de parets i portes de blanc que sembla donar-li una dimensió més ampla i el canvi en l’escenari.

            La mostra, segons ha explicat el personal del Servei de Llengües de la UE, suposa una retrospectiva de les dos últimes dècades de la música valenciana, que permet al visitant descobrir grups i artistes amb les cançons més senyeres de cadascun. Entre ells destaquen formacions mítiques de la Marina Alta com La gossa sorda, Lilit & Dionís, Skalissay, Aspencat, Arsènic, Pinka o Smoking Souls. Tot això a banda d’un recorregut per l'art gràfic, la literatura, l'àmbit familiar, les publicacions periòdiques, el vincle amb els estudiants i els festivals. D’aquests últims, representats amb un mapa del territori valencià, es pot constatar la importància que ha anat adquirint la comarca dins del panorama musical valencià mitjançant esdeveniment com el Barcella Rock de El Ràfol d’Almúnia, el Rock a la mar de Dénia, el Figa de Gata de Gorgos, el Caparra Rock a Benidoleig, el Festaborigen a Benissa, el Xalonia a Xaló, el Help Africa a Parcent o el propi Almadrava Rock d’Els Poblets.

            Segons ha explicat el personal del Servei de Llengües de la UA, la configuració de l’exposició “obeeix a una manera de fer positivisme perquè va vint anys no estàvem com estem ara en la música valenciana”.

 

 

 

<<< Tornar a la portada