És temps d'eriçons i taronges en Els Magazinos
Qui deia que les taronges per a suc i per a postres i poc més? D'això res. Per a fer-te una idea, no tens més que llambregar la proposta del programa Cuina de Territori de Els Magazinos per a aquest mes i comprovar que les taronges, i els cítrics en general, donen molt joc en la cuina. I com no hi ha res millor que començar l'any amb bon peu, l'altre producte de temporada per a gener són els eriçons. Que sí, que sí, que tenen un sabor molt especial. Però quan comences a apreciar els seus matisos i descobreixes com de rics estan entens perquè ací, a Dénia i a la Marina Alta, som tan d'eriçons. I clar, en les calmes de gener….
Els locals de Els Magazinos, fidels al seu compromís amb els productes de temporada, la sostenibilitat i la tradició, han preparat uns plats exquisits per a gaudir de les taronges, dels cítrics i dels eriçons d'una manera diferent. Creativitat i imaginació al poder! Això sí, sense perdre el caràcter de l'autèntic i el sabor de la cuina mediterrània.
Atenció a les propostes:
* Pisco Sour estil Speak. Pisco, Lima, Mandarina, Xarop de Sauco i Espuma de Túria en The Speak.
* Gyozas vegetarianes amb verdures de temporada. Col, carlota i bledes, acompanyades de gerd liofilitzat i cítrics (llima) en *Dexcaro.
* Mollejas de vedella del cor amb reducció de taronja a Patagònia.
* Ensalada de cítrics làmines de carxofes i vinagreta d'escopinyes en A la fresca.
* Bescuit sense farina d'avellana i llima amb gianduja en A la fresca.
* Carpaccio de remolatxa, rave, taronja confitada, poma verda, llima amb balsàmic di Modena en L'atelier du petit français.
* Tagliatelle al limone en Santa Pasta
* Niguiris d'eriçó amb yuzu en Sushiber.
I per a conéixer més sobre cítrics, Els Magazinos visita el Paradís dels Cítrics a Palmera (la Safor) i entrevista a Vicent Todolí. La seua fundació es dedica a recuperar els cítrics i ha reunit més de 400 varietats. El seu és un hort i alhora un museu molt peculiar. El podeu conéixer en plataformes i xarxes socials amb Els Magazinos.