Supermercats Masymas evita el desaprofitament de més de cent tones de menjar amb l'aplicació Too Good To Go
Supermercats Masymas, de la distribuïdora valenciana Juan Fornés Fornés SA, ja ha evitat el desaprofitament de més de cent tones de menjar de tots els seus establiments en la Comunitat Valenciana i Regió de Múrcia gràcies a la seua aliança amb Too Good To Go (www.toogoodtogo.es), la major app que lluita contra el desaprofitament d'aliments en el món. La col·laboració entre totes dues signatures va arrancar al juliol de 2020 amb una fase pilot que va tindre molt bon acolliment, i gràcies a la qual els 120 centres que Supermercats Masymas té en totes dues comunitats autònomes ja estan donant eixida al seu excedent de menjar diari a través d'aquesta aplicació. Too Good To Go és una app mòbil que connecta a usuaris amb milers d'establiments d'alimentació que ofereixen packs sorpresa d'última hora amb el seu excedent diari de menjar a preus reduïts.
D'aquesta manera, cada dia els supermercats Masymas ofereixen l'oportunitat als usuaris de salvar a través d'aquesta app *packs sorpreses amb productes que no han sigut venuts al llarg del dia i que estan a punt de finalitzar la seua vida útil per a així evitar el seu desaprofitament. Aquests packs contenen aliments per valor de 12 euros, però que es poden adquirir per 3,99 euros amb tan sols reservar-los a través de l'app i anant a recollir-ho a l'establiment a l'hora indicada. Hui dia, Supermercats Masymas ja ha aconseguit salvar més de 100.000 packs sorpresa de menjar a través d'aquesta aplicació, la qual cosa li ha permés evitar el desaprofitament de més de 100 tones d'aliments en menys de dos anys.
Això suposa un pas més en la seua estratègia de sostenibilitat i compromís pel planeta ja que gràcies a tot aqueix menjar salvat no sols s'ha evitat el desaprofitament dels recursos naturals empleats per a la seua producció, sinó que a més s'ha estalviat l'emissió de més de 250.000 quilos de CO2eq, la qual cosa equival a les mateixes emissions que produeixen 827 avions volant de Madrid a Londres o les emissions de carregar la bateria de 44,2 milions de telèfons mòbils.
Per a Noelia Fornés, Directora de Màrqueting i Comunicació de Masymas, “aquesta iniciativa reforça el nostre compromís amb la sostenibilitat i la reducció del desaprofitament d'aliments; des de Masymas estem molt contents amb els resultats i així ho demostren les xifres. Molts clients ens han donat les gràcies per oferir aquest servei en tots els nostres supermercats”.
Mentrestant, Madalena Rugeroni, directora de Too Good To Go a Espanya i Portugal, assenyala que “estem molt contents de com s'ha anat desenvolupant aquesta aliança amb Supermercats Masymas, el seu bon acolliment i tot el treball conjunt que estem realitzant per a lluitar contra el desaprofitament d'aliments”. “Dins dels objectius de l'Agenda 2030”, afig, “s'estableix la urgència de reduir a la meitat el desaprofitament de menjar per a finals d'aquesta dècada per una qüestió social i econòmica, però també per l'enorme impacte mediambiental que suposa. Per a aconseguir-ho es necessiten empreses compromeses i amb voluntat d'actuar com és el cas de Supermercats Masymas amb els qui continuarem treballant per a continuar creant impacte positiu i avançar cap a les xifres de desaprofitament zero”.