Fitur 2022: Benissa i els seus 2,5 milions d'euros d'Europa per al Pla de Sostenibilitat Turística

Fitur 2022: Benissa y sus 2,5 millones de euros de Europa para el Plan de Sostenibilidad Turística
  17/01/2022

La major subvenció de la història. Així ha definit l'alcalde, Arturo Poquet, els 2,5 milions d'euros que arribaran d'Europa per a desenvolupar el Pla de Sostenibilitat Turística 2022-24. Benissa, una localitat de menys de 15.000 habitants, ha competit amb destinacions turístiques de costa molt més grans però el seu projecte com a Destinació Turística Intel·ligent, en el nivell II, és un dels millors. De fet, Benidorm s'ha quedat fora i en la Comunitat Valenciana només hi ha 11 localitats amb aquesta font de finançament europeu i entre elles està Dénia, a la Marina Alta.
    Benissa porta aquest projecte a Fitur perquè vol posicionar com a destinació turística durant tot l'any i no sols en els mesos estiuencs. La desestacionalització, la gestió intel·ligent i la creació de nous espais naturals per a gaudir mentre fas esport -hípica, senderisme o bicicleta de muntanya- són alguns dels eixos principals d'aquesta actuació. El regidor de Turisme, Jorge Ivars, apunta que “estem parlant de 2’5 milions íntegres, és a dir, el 100% del finançament i, per tant, no hi ha cap cost per a les arques municipals”.
    El títol del projecte ho diu tot: Benissa, paradís costaner durant tot l'any. El mateix Ivars ha repassat algunes de les 20 accions que contempla aquest pla i que es desenvoluparan immediatament. “Som ambiciosos però es tracta d'actuacions sostenibles i respectuoses que estan molt ben seqüenciades en el temps i això ens ha donat molta força”, subratlla el regidor.

<<< Tornar a la portada