Formación con el sector hostelero y entidades festeras de Dénia para fomentar un ocio seguro y saludable
L’Ajuntament de Dénia, a través de la Unitat de prevenció comunitària en conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria de Prevenció d’Addiccions, ha impartit este mes de novembre vàries sessions de formació dins del Programa nacional de prevenció de les Drogodependències “Servei Responsable” dirigit al sector hostaler. També es va realitzar una sessió formativa amb entitats festeres.
El programa dirigit a l’hostaleria es basa en quatre eixos fonamentals: la implicació dels professionals de l'hostaleria en la prevenció de les drogodependències, la informació sobre les drogues (efectes, normativa, etc.), la dispensació responsable d’alcohol i les destreses per afrontar situacions conflictives en relació amb el consum en establiments. Hi han col·laborat en esta formació amb el personal tècnic de la UPCCA, l’entitat Hazkunde Prevención i AEHTMA.
La setmana prèvia a les formacions, personal d’Hazkunde va visitar 8 locals nous d’hostaleria, dels quals 3 es van adherir al “Servei Responsable”, assumint el Codi de bones pràctiques. Estos locals nous són l’hotel Nou Romà, el Mesón de Nando i el Chiringuito del Reial Club Nàutic. A més, es van revisar 12 locals ja adherits, que continuen dins del programa per seguir complint els principis que el regixen (El Mosset, Balandros, Casa Federico, Primera Línea, La Sénia, Al Forn, Els Tomassets, Mi Villa nº 1, Ca Nano, Tasca Eulalia, A la Fresca i Patagonia) i els dies 11 i 12 de novembre es van programar dos formacions amb personal amb la participació d’un total de 20 hostalers i hostaleres.
Pel que fa a les sessions formatives amb entitats festeres, s’ha realitzat amb festeres i festers de les filaes Amiries, Alkamar, Creuats i Almogàvers i de la foguera de l’Hort. En esta formació es van plantejar possibles accions i línies d’actuació conjuntes per tal de seguir amb el compromís i la confiança de mantindre unes festes on predomine la diversió però també la festa segura, saludable, responsable i de qualitat.