Gasterra aspira a convertir-se en referència mundial de la formació i investigació de la gastronomia de la Mediterrània
El Centre de Gastronomia del Mediterrani, batejat com Gasterra, ha començat oficialment la seva marxa amb un acte de presentació celebrat dilluns a Baleària Port. Segons va explicar l'alcalde, Vicent Grimalt, neix amb la vocació de convertir-se en "el gran laboratori de la dieta mediterrània i en punt de referència de la formació i innovació culinària". A partir del proper curs acadèmic, la Universitat d'Alacant impartirà a Dénia un grau de Gastronomia i Arts Culinàries i altres ensenyaments de caràcter gastronòmic.
Gasterra forma part del projecte Gastronomia Universitat d'Alacant i compta amb el suport de l'Agència Valenciana del Turisme i de l'Ajuntament. A més, contribuirà a potenciar la tasca de formació dins de les activitats de la Ciutat Creativa de la Gastronomia. L'alcalde va recordar que és un sector "bàsic i essencial, però ignorat durant molt temps". Ha assenyalat que la cuina és "la targeta de presentació" de la nostra ciutat i està relacionada amb altres aspectes de l'economia i la cultura. "En qualsevol plat de la nostra tradició culinària", va afirmar, "hi ha aliment, paisatge, treball i història i hi ha colors, gustos i sensacions pròpies i autèntiques". A més, Grimalt va agrair l'esforç que han vingut fent els professionals i empresaris per aconseguir "la bona fama i reputació que té la nostra manera de menjar".