Fer teatre fora del teatre

Hacer teatro fuera del teatro
  20/06/2021


Inma Rodríguez i Nydia Crespo són actrius professionals que han decidit tornar al seu territori, a casa, a Benissa, per a desenvolupar el seu talent i creativitat. Les dues s'han embarcat en un nou projecte com a directores de la Petricor Arts i han tret amb nota el seu primer curs teatral autogestionat. Han molt clar de fer teatre, bon teatre, no té res a veure amb grans escenaris, ciutats referents o milers i milers d'espectadors. La màgia del teatre, de comunicar emocions, sentiments i altres, es porta dins, estigues on estigues i al marge del nombre d'ulls que et miren.


Inma i Nydia reivindiquen el teatre rural entés com una eina d'accessibilitat a la cultura, de crear espais per a escoltar i conéixer-se i, al mateix temps, reflexionar. “Per a nosaltres”, comenta Inma, “és un autèntic plaer i una satisfacció trobar-nos com a col·lectiu i compartir aquesta experiència”. A més, el seu alumnat, persones anònimes en el dia a dia, es fan visibles durant el cap de setmana de la representació “i això crea un impacte al poble, és a dir, té una repercussió social”, afig.
Una altra dels seus senyals d'identitat és la utilització d'espais no convencionals per a la representació de les obres de teatre. Així, alguns dels edificis més emblemàtics del patrimoni arquitectònic de Benissa es converteixen, per uns dies, en un escenari. “És una manera de dotar-los de més valor. Hi ha llocs en els quals és més evident que es pot fer teatre però altres no. Però tenim una visió molt àmplia i hi ha molts racons a descobrir”, comenta Rodríguez.
Un eix vertebrador del seu projecte cultural és posar el focus en el que ocorre en el seu territori. Per això, les seues obres són creades per a ser representades únicament en l'espai en el qual han sigut ideades i, per tant, són 100% autèntiques. Han utilitzat des de la plaça de l'antic Seminari Franciscà fins la Seu Universitària, la Casa Abargues, Els Cases del Batlle i la Plaça del Convent. És a dir, teatre fora del teatre.

ESTRENA AL JULIOL

Petricor Arts estrena la seua nova obra, Cornucòpia, amb nou passes distribuïts des del divendres 9 al diumenge 11 de juliol. L'escenari triat és una nau industrial en el qual actuarà un elenc de seixanta actors i actrius en onze escenes de diferents gèneres, dins d'una obra repleta d'autenticitat, imaginació delirant, atreviment i gaudi. Inma comenta que “sobretot tenim un anhel, el de compartir una particular Fi i Inici del Nou Món amb el públic”.
La cornucòpia és un símbol de prosperitat de la mitologia grega. Es tracta de la banya de Amaltea, cabra que va alletar a diversos déus de l'Olimp. La cornucòpia dotava, a qui la posseïra, el poder que se li concediren tots els seus desitjos. Si vols saber quins són, saca entrada per a alguna de les sessions.

<<< Tornar a la portada