Joves alemanys realitzen a Dénia un documental sobre la igualtat de gènere

  • Jóvenes alemanes realizan en Dénia un documental sobre la igualdad de género
  • Jóvenes alemanes realizan en Dénia un documental sobre la igualdad de género
  • Jóvenes alemanes realizan en Dénia un documental sobre la igualdad de género
  05/11/2024

Joliba e.V., proveïdor independent de suport educatiu, duu a terme una labor educativa transcultural conscient de les especials circumstàncies històriques de Berlín i Alemanya. Des de 1997, el treball de Joliba s'ha centrat en la creació d’ofertes i recursos per a xiquets, adolescents, adults joves i famílies amb la finalitat d’enfortir especialment a les persones BIPoC (persones negres, indígenes i de color) marginades i discriminades i permetre’ls desenvolupar-se i florir com a individus.

        L'objectiu és promoure la coexistència intercultural, facilitar l'accés a programes d'integració professional i de formació contínua i mediar entre les institucions alemanyes i les persones amb un historial de fugida i/o migració.

        Per a capacitar al grup destinatari, Joliba e.V. organitza diversos tallers en els quals s'apliquen mètodes culturals. Entre les nombroses ofertes figuren projectes mediàtics com Global We Media i el grup juvenil «Xiquets del món» ((Kinder der Welt), que es realitzen amb els socis de l'aliança Nijnski Arts Internacional e.V. i Gangway e.V.

        En estos projectes, persones BIPoC d'entre 6 i 27 anys aborden amb un enfocament social temes com la diversitat, l'antiracisme, la igualtat i la descolonització. A través d'aplicacions pràctiques, aprenen a expressar les seues pròpies perspectives en mitjans de comunicació i pel·lícules i a empoderar-se en el procés.

        Del 28 d'octubre al 2 de novembre, 14 xics i xiques del grup “Xiquets del món”, d’entre 10 i 17 anys i residents a Berlín, han participat en un intercanvi amb joves de Dénia amb l'objectiu de produir un documental sobre el tema de la igualtat de gènere, en el marc del projecte “Film & Travel”.

        A través d'entrevistes amb dones en llocs de lideratge, professores, alumnes i representants d'organitzacions culturals compromeses amb la igualtat de gènere, els joves han anat coneixent els esforços necessaris perquè els drets de la dona es respecten en tots els països del món.

        A més a més, els integrants de Kinder der Welt van realitzar visites guiades al Museu Arqueològic, el Castell, l’IES Sorts de la Mar i l’Ajuntament de Dénia, on els va rebre el regidor de Relacions Internacionals, Raúl García de la Reina i van fer una entrevista per al seu documental a la tècnica del departament de Governació, l’advocada Maria Dolores Guntiñas.

 

<<< Tornar a la portada