La final autonòmica de bàsquet femení infantil inicia demà divendres el calendari esportiu de maig a Pego

La final autonòmica de bàsquet femení infantil inicia demà divendres el calendari esportiu de maig a Pego
  02/05/2024

La final autonòmica de bàsquet de la categoria infantil a disputar en el pavelló de Pego a partir de demà divendres, i durant tot el cap de setmana, inicia l’agenda esportiva de finals de primavera configurada des de la Regidoria d’Esports.

        La competició, en la que els tres primers classificats obtindran el passaport per al campionat d’Espanya, te previst començar amb els encontres entre Valencia Bàsquet Academy-CBI Elche i NBFD Castelló-El Pilar, que aniran rotant en format lligueta uns contra altres a les 17 i 20 hores de dissabte i a les 10 i 12 de diumenge.

        El regidor d’Esports, Raúl Tamarit, ha fet una crida als aficionats al bàsquet de la comarca a acostar-se a presenciar un dels esdeveniments en els que l’Ajuntament s’ha implicat com a fórmula de promocionar el turisme a nivell d’esport i vida saludable amb l’esperança de que generar un efecte retorn per a l’hostaleria i altres sector econòmics.

        Per la seua banda, el coordinador de Club Bàsquet Pego, Josep Camps “Wario”, ha agraït la implicació dels responsables i tècnics de la Regidoria d’Esports per a convertir al municipi en escenari del desenvolupament de les millors promeses de l’esport de la cistella a la Comunitat Valenciana.

        Ambdós han comparegut junt als representants del Club Esportiu Dorsal 19 i el tècnic d’Esports, Josep Llorca, per a presentar una programació que compta amb la XL edició de la Volta a Peu també per al proper dissabte i la Gala de l’Esport fixada pel 7 de juny com a cites de referència.

 

LA VOLTA A PEU ARRIBA A LA 40 EDICIÓ DISSABTE

 

        Pel que fa a l’esdeveniment atlètic han comparegut el president de l’entitat organitzadora, Vicent Sala i l’històric atleta i organitzador Ferran Ferrando, per a ressaltar la solera d’una prova sorgida en la penúltima dècada del passat segle arran de les inquietuds esportistes d’una sèrie de gent, que a la llarga va cristal·litzar en el Club Esportiu Ambra, evolucionat a l’actual Dorsal 19.  Un i altre han evocat aquelles primeres edicions experimentals fins a que amb el suport de l’aleshores regidor d’Esports, Joaquín Pastor, l’organització convida expressament al pobles de les diferents comarques mitjançant una carta als Ajuntaments i clubs per a participar. Aquell recurs, segons apunten, li va donar nom a la que anomenaren “Marató popular”, que va agafar més vela amb l’acord amb els clubs de Dénia i Pedreguer per a assumir l’organització coordinada de diferents proves atlètiques que, al remat, van ser l’embrió de l’actual Circuit a Peu de la Marina al anar sumant-se diferents municipis al llarg dels anys.

Ferrando rememorat anècdotes i vivències d’aquella primera època com que “l’agent de la Policia Local que donava pas anava amb una Mobylette” o l’ús del el títol grandiloqüent de “Marató popular”  malgrat que comptava a penes en un circuit de quatre quilòmetres en aquelles edicions inaugurals. No obstant això, ha matisat que realment la prova deuria enguany arribar a la seua quaranta quatre edició, al haver començat la seua trajectòria en 1980, si no haguera estat interrompuda per circumstàncies de caràcter polític o sanitari com el COVID. A banda, ha volgut agrair expressament a l’artista local, Rafel Ruíz, la configuració de l’anagrama del club en 1992, a partir del perfil d’un corredor i la silueta del Castell d’Ambra.

Pel que fa a la participació en la XL edició de la Volta a Peu, Sala ha apuntat com a novetat l’establiment de la categoria que han anomenat com a “promeses” per a situar-la entre els juvenils i els sèniors. Aquesta circumstància col·loca la prova per a adults amb 9 categories i la infantil amb 7, encara que en aquesta última les dos més menudes no tindran caràcter competitiu, encara que si reivindicatiu per tal d’introduir a les generacions més joves en la pràctica de l’atletisme, segons ha indicat Sala.

Quant als detalls i horaris del circuit ha confirmat que aquests últims han quedat establerts a partir de les 16.30 hores per a les categories inferiors amb proves de diferents longituds segons edats, mentre que la prova d’adults ha fixat l’eixida al passeig Cervantes a les 19 hores per a recórrer el mateix circuit de 10 quilòmetres de l’anterior edició.

 

GALA DE L’ESPORT

 

Finalment, regidor i tècnic d’Esports han informat que la Gala de l’Esports 2024 ha quedat fixada per al divendres 7 de juny al recinte multiactivitats La Trilladora a partir de les 20 hores per a procedir al lliurament de trofeus i distincions als esportistes pegolins més destacats de la temporada. Lliurament que, segons han precisat, donarà pas a una vetlada de germanor animada per un sopar ambientat amb música per a reunir als practicants de la quinzena de modalitats esportives que integren l’ampli ventall del municipi en la matèria.

 

<<< Tornar a la portada