Canfali Marina Alta

La Fundació Dénia dóna a l'Hospital un analitzador per a PCR's

  • La Fundació Dénia dona al Hospital un analizador para PCR’s
  • La Fundació Dénia dona al Hospital un analizador para PCR’s
  • La Fundació Dénia dona al Hospital un analizador para PCR’s
  • La Fundació Dénia dona al Hospital un analizador para PCR’s
  20/05/2020

La Fundació Dénia, en col·laboració amb la societat de la Marina Alta, ha donat al Departament de Salut de Dénia–DSD- un sistema de detecció de material genètic per a analitzar virus, bacteris i cèl·lules tumorals. L'acte de lliurament, que ha tingut lloc este dimecres en el centre sanitari dianense, ha estat presidit pel gerent del Departament de Salut de Dénia -DSD-, Luis Carretero; el president de la Fundació Dénia, Antonio Sentí;la regidora de Sanitat de l'Ajuntament dianense, Cristina Morera, i el comissionat de la Conselleria de Sanitat en el DSD, Juan Puig.

Carretero ha agraït la solidaritat de la fundació i de la societat de la Marina Alta,per la qual cosa suposa d'exemple de col·laboració entre la societat civil i el sistema sanitari públic.

Per la seua part, Antonio Sentí ha manifestat la voluntat dels patrons, als quals també s'han sumat molts particulars i empreses de la Marina Alta, de col·laborar i aportar valor en la lluita contra la COVID-19. Es tracta, sens dubte,  ha dit, “de la iniciativa més ambiciosa de quantes ha dut a terme la institució, des de la seua fundació, fa ara quinze anys”.

L'analitzador, que ha suposat una inversió de 40.000 euros, incrementarà la capacitat diagnòstica del DSD. En aquest sentit, la nova tecnologia, subratlla el Carreter, “suposa un salt qualitatiu en el Servei de Diagnòstic Biològic del DSD, per la precisió que ofereix, entre un 95% de sensibilitat i especifidad; el que redundarà en major seguretat i rapidesa a l'hora d'obtindre els resultats”.

Cercar notícies
Agenda