La MACMA reedita el receptari Rebosteria a la Marina Alta
Aproximadament una dècada arrere, el receptari Rebosteria a la Marina Alta, publicat per la MACMA amb pròleg de Juan Vicente Garcia Marsilla, professor d’Història Medieval a la Universitat de València, pretenia demostrar com la suma d’intercanvis culturals que han tingut lloc durant els darrers segles a la comarca són la base de la cuina autòctona actual. Un procés de préstecs i sinergies que és complex de quantificar però que, precisament en l’àmbit de la rebosteria, estableix un vincle directe amb l’herència morisca i alhora la manera d’entendre i preparar els dolços.
Aquesta era, si més no, la base del receptari que es publicà aleshores en el marc d’activitats dels 400 anys de l’expulsió dels moriscs, el qual s’exhaurí ràpidament en aquella primera edició pública que ara veu continuïtat amb una segona edició que arriba a les llibreries per tal d’ampliar el ressò dels dolços tradicionals de la comarca. Tal com ha indicat el president de la MACMA Vicent Grimalt, aquesta segona edició permetrà una major difusió d’un treball de gran valor gastronòmic i cultural.