La millora acústica del Prado permet reduir més d’un 50% de l’eco en l’interior de l’edifici
Els treballs de la millora acústica de l'edifici del Prado han conclòs per a satisfer un dels tres projectes triats per la ciutadania per a executar-se amb càrrec a la partida dels Pressuposts Participatius Ondara 2019.
El projecte, que va ser la de major puntuació en la consulta ciutadana d'inversions realitzada en 2019, ha suposat un cost total de 47.794,55 euros a fi d'optimitzar la instal·lació, seguint les indicacions de l'avaluació acústica realitzada per una empresa especialitzada. La quantia restant per a un recobriment complet i millor, segons han advertit des de l’equip de govern, s'ha sufragat amb fons municipals.
El regidor de Participació Ciutadana, Miguel Gomis, s’ha congratulat de l’èxit obtingut arran de l'avaluació final de les millores. L’informe en qüestió, que partia de que l’estructura de l’edifici produïa un temps de reverberació que dificultava l'aprofitament per a activitats lúdiques i culturals, remarca la reducció aquest fenomen en més d’un 50% per efecte de les plaques sonoro-absorbent instal·lades en les parets i el sostre, segons assenyala.
AJORNAMENT PEL VACUNÓDROM
Les xifres òptimes per a l’aprofitament de l’espai per a les referides finalitats van ser comprovades en la Fira de Mostres del més de novembre que, malgrat no trobar-se del tot completades al haver-se tingut que ajornar a causa de la instal·lació del vacunódrom contra el COVID19 en el recinte, van reduir notablement l'eco en actes com la visita a l'interior del Prado de la Colla de dolçaines i de la batucada.
Gomis ha aprofitat la compareixença per a avançar que l'Ajuntament d'Ondara ja està posant en marxa els Pressuposts Participatius de 2022, que compten amb una partida de 50.000 euros, i ha animat a la ciutadania a participar en les propostes i votacions, per a decidir els pròxims projectes a executar.