La plataforma animalista PAMA diu haver recopilat 134.738 signatures contra els festejos taurins de Xàbia

La plataforma animalista PAMA dice haber recopilado 134.738 firmas contra los festejos taurinos de Xàbia
  05/09/2022

La Plataforma Animalista de la Marina Alta (PAMA) ha assegurat haver recopilat 134.738 formes contra els festejos taurins de Xàbia -a través de la plataforma change.org-, i en concret contra els bous a la mar que se celebren des de fa uns dies en el barri mariner de *Duanes. Una iniciativa que va arrancar en 2015 amb el propòsit d'erradicar les festes taurines de la comarca, i que en la seua estratègia es va iniciar amb la conscienciació dels ciutadans de Dénia, Xàbia i *Moraira. Asseguren des de PAMA que el col·lectiu va creixent i estenent-se a altres poblacions. 
    Dins de la seua campanya de conscienciació, aquest diumenge es van reunir enfront de les portes de l'Ajuntament més de mig centenar d'activistes pro animals, en una silenciosa trobada que va reclamar la supressió definitiva de les festes taurines i un referèndum popular.
    Des de*PAMA es mostren contents amb el suport social que estan obtenint. A Xàbia, la col·laboradora Carmen Córdoba va recollir 65.000 signatures que va intentar fer arribar en persona a l'alcalde, però de moment sense sort. A Benissa,
    Per a la PAMA, amb aquests suports es deixa clar “la voluntat majoritària” a favor de la “abolició definitiva d'un festeig indesitjable per a les nostres vides i per a l'educació dels xiquets”. Reclamen a més un “referèndum popular net” per a decidir sobre la supressió dels festejos taurins. “Som els que paguem impostos i si visquérem en un món honorable no caldria implorar per una mica de dignitat; serien els mateixos alcaldes els que prohibirien pràctiques antiquades i antagòniques a la nostra realitat”, conclouen els animalistas.

<<< Tornar a la portada