La reculada de Compromís en la cessió de la tinença d’alcaldia al PSPV dinamita el pacte de govern a El Verger entre ambdues formacions

La reculada de Compromís en la cessió de la tinença d’alcaldia al PSPV dinamita el pacte de govern a El Verger entre ambdues formacions
  17/06/2023

El nacionalista Josep Basili Salort ha estat investit com a nou alcalde d’El Verger amb una minoria precària després de que la vespra de la constitució de la corporació municipal la reculada de Compromís en la cessió de la primera tinença d’alcaldia al PSPV que havia quedat pactada dinamitara la coalició entre ambdues formacions.

            Segons ha explicat el cap de llista socialista, Juan Chover, aquesta circumstància havia quedat establerta en el pacte de governabilitat al que havien arribat durant la jornada, i que havia estat transmès per ell mateix a l’assemblea del PSPV, quan de sobte Salort s’ha negat en rodó a plasmar-ho per escrit amb l’argument que “havia donat massa coses ja”. L’acord en qüestió comportava la delegació de les àrees de Urbanisme, Obres Públiques, Parcs i Jardins, Règim Interior i Contractació per al regidor socialista Juan Chover i Gent Gran, Turisme i Transparència per a l’altra representant del PSPV, Reme Fructuoso.

            La circumstància ha motivat que els dos regidors del PSPV votaren als seu propi candidat, el que ha requerit que el nacionalista Salort tinguera que ser elegit en segona instància com a llista més votada, davant la sorpresa de VOX i PP que no han sabut reaccionar.

            A la vista del panorama, Chover ha confessat sentir-se “molt decebut i amb un sentiment de traïció” davant del canvi de criteri perpetrada per Salort, després d’haver cedit els socialistes en la pretensió inicial de tindre al seu càrrec la Regidoria de Comerç. “He tractat de ser honest en tot moment en les negociacions amb una oberta aposta pel diàleg que no rebut la mateixa resposta per part de Compromís, que una simple tinença d’alcaldia ha imposat la seua prepotència per davant de la governabilitat de l’Ajuntament”, ha indicat. Així mateix, ha apuntat que “en ares a mantenir impol·luta la trajectòria de més de trenta anys de militància socialista he optat per no fer partícip prèviament de la trencadura de les negociacions als representants de la dreta, per tal d’evitar una possible aliança que posar en perill l'acord a nivell autonòmic entre PSPV i Compromís per a propiciar governs d'esquerres”.

            Amb això, ha negat qualsevol possibilitat d’acord de cara a una coalició amb Compromís i ha afirmat la seua intenció de mantenir-se en l’oposició durant tota la legislatura per a tractar de fiscalitzar la gestió municipal.  

            La decisió de Chover ha estat recolzada per l’Executiva Comarcal del PSPV des d’on s’ha emès un comunicat que ressalta que “els socialistes del Verger s’estimen el poble i han treballat per a aconseguit el govern estable que els vergerins i les vergerines es mereixen segons els resultats electorals, per tant lamentem que Basili Salort, responsable d’este trencament, falte a la seu paraula d’entrada, provocant un govern en minoria que serà molt difícil de gestionar”.

  

<<< Tornar a la portada