La Unió Europea aprova un projecte Erasmus de formació gastronòmica gestat a Dénia
Destinarà 225.000 euros al seu desenvolupament durant els propers cinc anys
La Unió Europea ha donat el vistiplau al projecte Erasmus Youth 4 Food, Joves Cuiners per a una Gastronomia Sostenible, gestat a Dénia el passat mes de gener en una reunió entre les quatre ciutats europees integrades en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO. L'acord es va fer públic el passat cap de setmana a la ciutat de Bergen, on una representació deniera participava a la fira gastronòmica més important de Noruega.
El projecte va ser presentat per les ciutats de Dénia, Bergen, Parma i Östersund, a les quals es va unir també la ciutat turca de Gaziantep, i ara la Unió Europea ha acordat destinar 225.000 euros al seu desenvolupament durant els propers cinc anys. L'objectiu d'aquest nou programa Erasmus és millorar la competència professional dels joves cuiners a través de pràctiques en centres de formació i restaurants de les diferents ciutats de la xarxa UNESCO. El projecte inclou igualment intercanvis de formadors i transferència de coneixements entre les ciutats i els centres involucrats. Un total de quinze institucions públiques i privades s'han integrat en el programa. El pes de la representació deniera recau en l'IES Maria Ibars, que compta amb la col·laboració del CdT i AEHTMA.