L’Arxiu de Pego configura les Jornades d’Estudi Carmel Giner 2021 com un monogràfic del Castell d’Ambra

L’arxiu de Pego configura las Jornades d’Estudi Carmel Giner 2021 como un monográfico del castillo de Ambra
  28/10/2021

La VII edició de les Jornades d’Estudi Carmel Giner Bolufer han estat configurades com un monogràfic del Castell d’Ambra per part de l’Arxiu Municipal de Pego com a organització, el qual ha previst el seu desenvolupament del 5 al 20 de novembre.

        El fet ha estat justificat per la regidora de Cultura, Laura Castellà, en ares a la disposició del Pla Director de la Generalitat Valenciana per a la recuperació de l’emblemàtica fortalesa andalusina i la forma de portar-lo a la pràctica per a posar en valor aquesta construcció fonamental per a conèixer l’entramat defensiu dels segles XII i XIII a la nostra geografia. De fet ha conformat que els detalls del referit pla director encarregat per l’Ajuntament seran exposat en la conferència inaugural del dia 5 al saló d’actes de la Casa de Cultura.

 

L’OBJECTIU DE REUNIR LES INVESTIGACIONS EN UN VOLUM

 

        Per la seua banda, el director de l’Arxiu Municipal, Joan Miguel Almela, ha confirmat que, a banda d’eixa circumstància, aquesta edició ha estat estructurada amb vistes a reunir els principals treballs al voltant del Castell en disciplines tan diverses com la numismàtica, l’arquitectura o la botànica amb vistes a que queden plasmats per escrit en el llibre d’actes de les jornades. “La raó radica en que el resultat de moltes d’eixes investigacions estan molt escampades per actes de congressos i publicacions que han anat succedint-se des de fa molts anys, i hem entès que ara era el moment de reunir-les en un sòl volum com a fórmula de generar l’oportú debat que ens permeta posar llum als clarobscurs que presenta aquesta qüestió apassionant donat que és una fortalesa musulmana però reutilitzada pels cristians desprès de la conquesta de Jaume I”.

 

EN MEMÒRIA DE PIERRE GUICHARD

 

        Almela ha destacat a més que les Jornades d’Estudi en honor del cronista pegolí estaran enguany dedicades a la memòria de l’historiador Pierre Guichard, amb motiu de la desaparició del que suposa una figura fonamental per l’estudi de la fortalesa d’Ambra emmarcat amb la pertinent comparativa amb les de la pràctica totalitat de les del País Valencia en eixa època. Amb això ha destacat que “vam tindre la sort i l’honor de comptar amb el professor emèrit de La universitat de Lyon en la primera de les jornades que vam celebrar allà pel 2004 per a que en una xerrada magistral ens donara una visió del Pego musulmà amb les seues alqueries i topònims”. 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada