L’esport, la millor medicina: arranca el programa En Moviment de Pedreguer amb trenta usuaris 

L’esport, la millor medicina: arranca el programa En Moviment de Pedreguer amb trenta usuaris 
  11/04/2024

Fa uns dies s’ha posat en marxa el programa En Moviment amb una trentena d’usuaris i usuàries que han estat remesos des del Centre de Salut de Pedreguer, i que compleixen amb el perfil adient per formar part dels grups de treball que atendrà la Unitat d’Activitat i Exercici Físic (UAEF). Aquest programa, en el que participen la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, la Conselleria de Cultura i Esports i l’Ajuntament de Pedreguer, pretén posar en valor la prescripció d’activitat i exercici físic orientat a la salut des de l’Atenció Primària. 

En concret, l’UAEF Pedreguer està constituïda per les següents persones: Pep Cabrera, regidor d'esports, Bernat Tomás, regidor de sanitat, Miquel Noguera, tècnic d'Esports, Rodrigo Cano, preparador físic, Cristina Martínez, coordinadora d'infermeria del centre de salut, Carolina Montesinos, coordinadora mèdica del centre de salut i Cristóbal Llorens, infermer de salut pública del centre de salut pública de Dénia. Aquesta unitat es posa en marxa a partir d’un treball multi disciplinar entre els professionals sanitaris i els professionals de l’activitat física, per tal que l’acció sobre els usuaris puga desenvolupar-se de manera segura, i que en el temps esdevinga un hàbit saludable i perdurable durant la vida de les persones.

Aquest pla va dirigit de forma prioritària a grups poblacionals de persones amb patologies que requereixen pautes d’activitat i/o exercici físic, i a persones inactives. Adherir-se al programa és totalment gratuït, però cal comprometre’s a participar d’ell durant un període d’entre 6 i 9 mesos.

Aquest programa serà finançat per la Generalitat Valenciana, a través dels Fons Next Generation, dins del Pla de Recuperació, Transició i Resiliència, i per L’Ajuntament.

<<< Tornar a la portada