Alumnes del Col·legi Raquel Payà de Dénia decoren l'arbre de Nadal de l'Hospital de Dénia
Una vintena d'alumnes del Col·legi d'Educació Especial, Raquel Payà de Dénia, s'han donat cita hui a l'Hospital de Dénia per a adornar l'arbre de Nadal, situat en l'entrada principal del centre sanitari. La iniciativa, coordinada per la Direcció d'Infermeria del Departament de Salut de Dénia –DSD-, se suma a la col·laboració contínua entre l'Hospital de Dénia i el centre educatiu, que compta amb un suport permanent d'Infermeria.
Els alumnes, que han arribat cap al migdia amb autobús amb la col·laboració del vehicle adaptat de Creu Roja Dénia, han engalanat l'arbre amb els treballs que han estat realitzant en el col·legi al llarg de les últimes setmanes.
L'esdeveniment ha sigut acollit amb molt d'entusiasme tant pels professionals sanitaris com pels propis estudiants, que s'han mostrat satisfets per contribuir a la creació d'un entorn festiu i acollidor per a aquelles persones que passen temps a l'hospital durant les festes nadalenques.
A més l'adreça del Col·legi Raquel Payà ha fet lliurament a la Direcció d'Infermeria d'un vídeo “making off” amb tot el procés creatiu dels alumnes. Per part seua, la responsable de l'Aula Hospitalària ha regalat als alumnes del col·legi d'Educació Especial els treballs que els pacients pediàtrics han anat elaborant en els últims mesos durant el seu ingrés hospitalari.
Per a la Directora de Cures i Serveis del DSD, Natalia Casado, “l'acció té lloc a escasses dates de la recent celebració del Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional i reforça el compromís de la nostra Organització amb la inclusió i la col·laboració comunitària”.
Recordem que el call center de l'Hospital, de la Fundació DKV Integralia, està atés íntegrament per professionals amb diferents discapacitats i persones amb malalties cròniques degeneratives.
Pla de Diversitat Funcional
El Departament de Salut de Dénia va posar en marxa en 2022 un ambiciós Pla d'Atenció a la Diversitat Funcional greu amb la finalitat de millorar l'experiència d'estos pacients.
Entre els seus objectius destaca la disminució del temps d'espera entre l'arribada del pacient al centre i el moment de la visita amb el personal sanitari, facilitar l'acompanyament del pacient pel cuidador principal, sempre que la situació clínica ho permeta; així com salvar barreres de comunicació.
Per a la seua posada en marxa, es van adquirir diferents elements facilitadors per a pacients amb diversitat funcional visual, auditiva, motora i cognitiva, entre els quals destaquen: un sistema d'amplificació de so, disponible en els taulells principals del centre sanitari i un sistema de vídeo-interpretació, que tradueix el llenguatge sordmut.
A més, el centre hospitalari disposa d'habitacions adaptades per a pacients amb obesitat mòrbida, canviadors adaptats, ascensors amb polsadors en llenguatge braille, places de pàrquing reservades prop de les entrades principals, taules en la cafeteria adaptades a usuaris en cadira de rodes i la possibilitat de fer el check-in des del mòbil amb l'APP del Taulell Virtual MS.