Menja’t la Marina: històries de raïm, estisoradores i paisatge

  • Menja’t la Marina: històries de raïm, estisoradores i paisatge
  • Menja’t la Marina: històries de raïm, estisoradores i paisatge
  • Menja’t la Marina: històries de raïm, estisoradores i paisatge
  • Menja’t la Marina: històries de raïm, estisoradores i paisatge
  25/08/2018

És temps de verema. Parlar del camp a la Marina Alta els mesos d’agost i setembre és parlar de raïm, d’homes collint i dones estisorant. El programa Menja’t la Marina va voler retre un homenatge ahir al mercat de Dénia a eixes persones que han mantingut viva una tradició que, com totes, va lligada a un territori, un paisatge i una activitat que han modelat la manera de ser dels seus habitants. Va ser també un reconeixement a aquells que lluiten per fer possible el canvi generacional, un esforç per donar continuïtat a la producció de raïm a la comarca i fer-ho de manera professional.

            El d’ahir al mercat de Dénia era raïm de taula, moscatell de Benissa i Teulada aportat per Uvas Cabrera, La Falla i Sastre Buigues. Temptadors, els grans de raïm s’exhibien a la paradeta muntada per l’Oficina de la Innovació i la Creativitat de Dénia, Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO. Allí mateix, el xef José Manuel López (Peix i Brases) preparava tres plats que incloïen entre els seus ingredients el moscatell: coca crocant de botifarra de ceba i raïm, sopa de tomaca amb raïm líquid (o bé gaspatxo de fresa, que seria la seua versió en fred) i pastisset d’ametla i raïm semipansificat. Tres maneres diferents de fer servir un producte que tenim el costum de menjar només en cru i que, com es va veure i degustar, pot donar molt de joc a la cuina.

<<< Tornar a la portada