Més de 3,2 milions d'euros per a desenvolupar el full de ruta turístic
La creació del Centre de la Gastronomia del Mediterrani es porta més de la tercera part de la subvenció europea
L'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha donat a conéixer el Pla de Sostenibilitat Turística en Destí (PSTD), un ambiciós full de ruta per als pròxims anys que es finançarà amb una subvenció dels fons europeus Next Generation. Entre els projectes que s'inclouen en el document, al qual es destinaran 3.246.418 d'euros, destaca la creació del Centre de la Gastronomia del Mediterrani, una coneguda aspiració de la Secretaria Autonòmica de Turisme i del municipi a la qual es donarà impuls amb una mica més d'un terç del total de l'aportació europea. Una altra antiga demanda, la creació del Bosc de Diana rebrà un empenyiment de quasi 580.000 euros que, segons ha dit Grimalt, permetran habilitar per fi aquest nou cor verd urbà.
Dénia. La Gastronomia: Encobreix per un Futur Sostenible és el nom que rep el projecte, que serà finançat amb els fons Next Generation i que s'inclou en el Pla Nacional d'Enogastronomía. Les condicions de la subvenció estableixen que les actuacions previstes hauran d'executar-se entre els anys 2023 i 2026. Tots elles pretenen enaltir la dieta mediterrània, la xarxa gastronòmica comarcal i el desenvolupament sostenible.
Vicent Grimalt, que és també el responsable municipal de Turisme, ha assenyalat que la intenció del pla no és una altra que recuperar i activar el patrimoni cultural i natural de la ciutat i de la comarca vinculat a la gastronomia sostenible, destacant l'impacte comarcal que tindrà també la seua execució. Com a objectius s'han marcat també “donar profunditat i varietat a l'oferta turística, millorar la qualitat de l'experiència i augmentar l'estada mitjana, entenent el pla com un impuls a la renovació del model turístic “basat en el compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS) i el projecte de Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO.