Canfali Marina Alta

passejar al gos, no tot val

Pasear al perro, no todo vale
  23/03/2020

El decret de l'estat d'alarma pel coronavirus fixa unes restriccions per a eixir al carrer amb el gos. Algunes persones han rebut multes per excedir-se i aprofitar el passeig per a fer altres coses o allunyar-se de les seues cases excessivament. Els passejos han de ser el més curts possibles sense distanciar-se del domicili. No poden anar dos o més persones portant a la mascota. I ha de ser el propietari qui porte al gos, per la qual cosa no se'l pot deixar un veí o amic, excepte causa justificada. Tal com marquen les normes en ciutats com Dénia, s'ha de tindre una botella d'aigua amb detergent per a llavar els llocs on facen les seues necessitats.

Però, si s'aprofita per a fer altres coses, les multes van de 100 fins a 30.000 euros, segons les circumstàncies. El gos no ha d'olfatejar a una altra persona o a un altre animal perquè ens poden sancionar. Es tracta d'un risc per a la salut pública encara que els gossos no transmeten el coronavirus. A més, la mascota ha d'anar lligada, encara que estos dies s'han vist alguns gossos solts pels carrers de Dénia.

S'ha de demostrar que el gos està identificat i a més està prohibit que el passeigen menors d'edat, perquè per a ser propietari s'ha de ser major. Altre fet que suposa una sanció és llogar o vendre als gos. 

Cal aclarir que les multes més elevades es produeixen quan existeix desobediència a l'autoritat o si es comprova que hi ha hagut maltracte al animal. 

Cercar notícies
Agenda