Pego configura la comissió local de coordinació pel programa “Impulsa’t i Activa’t”

  • Pego configura la comissió local de coordinació pel programa “Impulsa’t i Activa’t”
  • Pego configura la comissió local de coordinació pel programa “Impulsa’t i Activa’t”
  23/02/2024

El programa “Impulsa’t i activat” configurat per l’Ajuntament de Pego amb la participació de les Conselleries de Sanitat i Esports de cara a prescriure exercici físic orientat en l'apartat de salut per a persones amb alguna patologia mèdica, ha arrancat amb la constitució de la

la comissió local de coordinació. Aquesta, segons han fet públic des de la Regidoria d’Esports, estarà integrada pel coordinador metge de la zona bàsica de Salut de Pego, Carlos Juan Tent; la coordinadora d’infermeria en aquest àmbit Maria Isabel Climent Sanchis; la metgessa d’administració sanitària i salut pública de la unitat de promoció de salut del Centre de Salut Pública de Dénia, Silvia Méjica Rodríguez; el coordinador esportiu de l’Ajuntament de Pego i preparador físic col·legiat amb tasques de coordinació en la unitat d’activitat i exercici físic; Josep Llorca Santamaria; i el monitor esportiu de l’Ajuntament de Pego i preparador físic de la citada UAEF, Óscar González Alcina.

 

MILLORAR PATOLOGIES MEDIQUES AMB EXERCICI

 

La constitució d’aquest organisme regulador ha aprofitat per a acordar els protocols de derivació i criteris d’inclusió al programa, els quals seran determinats pels professionals sanitaris del Centre de Salut de Pego, de forma que tots aquells pacients que queden inclosos se’ls derivarà als preparadors físics per planificar les particulars pautes d’activitat i exercici físic de cadascun.

“En el municipi de Pego estem compromesos en millorar la salut i la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i aquest projecte és un pas més per tal d’assolir-ho”, apunta el regidor d’Esports, Raül Tamarit. En eixa dinàmica ha remarcat que per a poder tindre èxit, es necessita el compromís dels usuaris, ja que, segons adverteix “el programa és totalment gratuït però cal que la gent que hi participa es comprometen seguir les directrius dels tècnics de Salut i Esport durant un període d’entre sis i nous mesos”.

        Per la seua banda, l’alcalde, Enrique Moll, present en la reunió constitutiva ha subratllat la importància del treball i implicació dels tècnics del departament d’Esports, així com els membres del departament de Salut de Pego. Al seu entendre “apostar per aquestes iniciatives és important per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

 

 

 

<<< Tornar a la portada