Pego dedica el Cicle de Memòria Democràtica 2024 als represaliats del camp de concentració nazi de Mathausen

Pego dedica el Cicle de Memòria Democràtica 2024 als represaliats del camp de concentració nazi de Mathausen
  29/04/2024

La Regidoria de Patrimoni i Memòria Històrica de Pego ha organitzat el V Cicle de Memòria Històrica del 7 al 30 de maig, amb conferencies, una taula redona, un taller i la projecció del documental La Maleta de Mauthausen

            “Seguim apostant per aquests cicles perquè és molt important que no s’oblide el passat, ja que malauradament vivim temps incerts i difícils” ha justificat la responsable de l’àrea, Laura Castellà. Per a la regidora “Creguem que l’única manera de què no tornem a repetir el passat més tràgic és recordant tot el que va passar i per això convidem a totes i tots, especialment als veïns i veïnes més joves, a participar d’aquestes jornades”.

El cicle te previst el dimarts 7 a les  19.30 hores, amb la projecció del documental ‘La Maleta de Mauthausen’ on es compta la història de Joaquín Tarín, veí de Sueca qui va lluitar a la Guerra Civil i que va sobreviure al camp d’extermini alemany, contada per les seues netes i besnetes. Aquest acte inaugural seguirà el dia 14, a les 19 hores, amb un taller de simbologia a càrrec de Juan José Todolí. Activitat que ha estat justificat des de l’Arxiu Municipal com “un taller vivencial cap a la llibertat a partir d’imatges, música i reflexió de grup”.

 

DEL 7 AL 30 DE MAIG

 

Les presentacions estan també present en l’esdeveniment de la mà de Adrián Blas Mínguez amb el llibre ‘Guerra, exilio, muerte. Valencianos y valencianas en los campos de exterminio y concentración nazis’ el dimecres 15 de maig a les 19.30 hores. Apartat que quedarà reforçat el dia següent amb el contacontes “Lola...Una infància sense pare”, a càrrec del mateix autor.

L’apartat de conferències es troba representat per “La postguerra a Pego a través de la fotografia i altres documents’, a càrrec de l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, el  22 de maig, a les 19.30 hores.

 A banda s’ha previst la taula rodona ‘L’Ensenyament a Pego. Una experiència de memòria col·lectiva’ el 29 de maig amb la participació d’ Esmeralda Giménez, Mari Carmen Pérez, Tere Vicens, Eladi Torralba, Salvador Pascual i Ferran Ferrando, a les 19.30 hores.

<<< Tornar a la portada