Puig anuncia que la gent podrà anar a la platja “amb permís de la crisi” i Cristina Sellés diu que tant de bo siga així

Puig anuncia que la gente podrá ir a la playa “con permiso de la crisis” y Cristina Sellés dice que ojalá sea así 
  27/04/2020

AEHTMA demana a l'Ajuntament que autoritze ampliar les terrasses i que enguany es renuncie al cobrament de les taxes 

Ningú sap res. Ni quan ni com es produirà la reobertura dels locals d'hostaleria i en tot cas quines mesures de seguretat s'hauran d'adoptar. De moment, el president Ximo Puig ha anunciat que “la nostra voluntat és que les platges puguen ser accessibles aquest estiu”, sempre que hi haja totes les garanties sanitària. La possibilitat que la gent puga anar a prendre el sol i a banyar-se és “real”. 

Aquestes declaracions han sigut acollides amb optimisme per la presidenta de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme (AEHTMA), Cristina Sellés, qui ha assenyalat que tant de bo siga. La veritat és que els professionals del sector estan “super impacients” per iniciar l'activitat però també sumits en una “incertesa econòmica”, diu sellés, perquè, en cas que es retarden l'obertura de bars, restaurants i hotels l'impacte econòmic negatiu pot ser de categoria.  

Sellés ha anunciat aquest dilluns que l'hostaleria està preparada per a fer moltes coses, encara que els empresaris pateixen també ansietat. Primer, perquè les administracions anuncien moltes ajudes, que queden en res i no arriben als interessats. A això s'afig que la prioritat en aquests moments és superar la crisi sanitària. La presidenta d'AEHTMA és conscient que els ciutadans hauran de conviure amb el virus durant molt de temps i que s'hauran de prendre mesures de protecció tant per a anar a la platja com per a estar en un establiment hostaler. Però adverteix que el govern ha de garantir que, si en el futur es produeix un contagi en algun local, no hi haja ordre de tancament perquè seria molt perjudicial per al sector. Per això, reclama que “la gent tinga dos dits de front” a l'hora de les eixides al carrer perquè, en cas contrari, “ens tornaran a confinar, això s'allargarà i en aquesta zona perdrem l'estiu, que és el que ens fa salvar l'economia”. La seua vàlvula de salvació seria obrir tres o quatre mesos. 

Un dels aspectes en els quals continua batallant l'associació és aconseguir que l'Ajuntament siga flexible a l'hora de cobrar taxes i impostos. S'ha sol·licitat que autoritze l'ampliació de la superfície de les terrasses per a poder compensar la probable pèrdua d'aforament a l'interior dels locals i deixar una distància de seguretat entre les taules. A més, els hostalers demanen que no se'ls cobren les taxes d'ocupació de la via pública de 2020, una possibilitat que ja ha sigut descartada per l'alcalde, Vicent Grimalt, qui ha explicat que en tot cas es donaran bonificacions. 

D'altra banda, el govern de la Generalitat elaborarà unes normes de comportament amb la finalitat de regular que els valencians i els visitants puguen anar a les platges aquest estiu. “Platges, sí, però amb seguretat", ha indicat Puig. 

<<< Tornar a la portada