Què fem del caldo? Arròs de batre amb cigrons verds

  • Què fem del caldo? Arròs de batre amb cigrons verds
  • Què fem del caldo? Arròs de batre amb cigrons verds
  09/11/2017

 

Amb la taula parada, a l’empara del riurau, amb bons embotits, olives, coques i bon vi, cent vuitanta persones esperaven que escudellaren l’arròs. Era un dissabte com qualsevol altre. O no. Perquè a Jesús Pobre se celebrava la segona Trobada gastronòmica de l’arròs caldós. Enguany el protagonista seria l’arròs de batre, un arròs caldós amb carn i verdura que tenia la singularitat de dur cigrons verds. Per què? Perquè la batuda coincidia amb la collita del cigró, entre els mesos de juny i juliol. I com es ben sabut, i fins no fa tants anys, a casa es menjava el que es tenia.

            L’arròs de dissabte es va elaborar seguint la recepta que dies abans van immortalitzar Rosa Mari Fornés i Rosa Puig, dos dones de Jesús Pobre que han conegut la batuda a casa i que han menjat i cuinat el plat protagonista del dia. Les càmeres de vídeo van enregistrar l’elaboració que elles van fer d’un arròs de batre per a l’alumnat del CDT, un document valuós que quedarà per a la posterioritat i que impedirà que la recepta caiga en l’oblit.

<<< Tornar a la portada