Canfali Marina Alta

Sense plàstic és fantàstic!

  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  13/12/2019

Sabem que dir "no" al consum de plàstic és una utopia. Com deia la productora del documental A Plastic Ocean, Jo Ruxton, fa uns dies, tampoc cal. Perquè el plàstic és un gran invent. El problema és l'ús que fem d'ell. Posava com a exemple el mobiliari infantil d'una de les escoles que va visitar, i explicava que si encara feren tots els mobles de fusta hauríem destruït els boscos.

El seu documental va commoure al món i va donar peu al moviment conscienciador sobre la contaminació dels oceans per la invasió de plàstics. Qualifica d'error haver fet servir el plàstic per fabricar ampolles, encenedors o palets per remenar el cafè, que continuaran contaminant el planeta quan hagen passat diverses generacions. Després de trobar milers d'encenedors d'un sol ús en els estómacs d'aus mortes, aconsella l'ús de llumins o encenedors recarregables

I adverteix que, tot i que és millor que tirar-lo, el reciclatge no és la solució. Les ampolles es poden reciclar diverses vegades, però cada vegada que el plàstic passa pel procés perd qualitat. No passa el mateix amb una llauna d'alumini, assegura, que pot reciclar-se milers de vegades i sempre mantenen la qualitat.


Per tant, reciclar si. Però reduir el consum de plàstics d'un sol ús, també i sempre que siga possible.

Mari Ángeles Signes, Cristina Catalá, Maribel Torres, Josefa Candel, Antonio Cuesta y Pepita Sendra fan les seUes compres sense plàstic. I tu, a què esperes?

Envia les teues fotografies fent la compra sense plàstics abans de l'27 de desembre a correo@canfalimarinaalta.com i entra en l'últim sorteig de l'any de la campanya Sense plàstic és fantàstic! de CANFALI MARINA ALTA. El nom de l'guanyador o guanyadora de l'sorteig, un "cabàs" per anar de compres de la signatura de Gata Kbas, es publicarà el dissabte 28.

Totes les fotografies rebudes es publicaran al facebook i una selecció en les nostres edicions digital i en paper.

Redueix el consum de plàstics d'un sol ús i recorda ...

Sense plàstic és fantàstic!

Cercar notícies
Agenda